Скумбрія, тушкована з овочами: ще один рецепт в вашу скарбничку

Хочу поділитися з вами простим, але дуже смачним рецептом зі скумбрії і овочів, подати таку страву можна з гарніром, наприклад з картоплею або рисом, або як самостійну страву. Користь цієї жирної рибки давно відома, в ній присутня величезна кількість вітамінів, мікро- і макроелементів, вона особливо корисна майбутнім матерям, підліткам і маленьким діткам. Не ігноруйте рибні страви, вони повинні бути присутніми на вашому столі хоча б пару разів на тиждень.

Отже, підготуємо всі необхідні продукти і приступимо до приготування тушкованою скумбрії з овочами.

Складові:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Скумбрія, тушкована з овочами: як приготувати

Для початку відріжте голову у риби, видаліть нутрощі, промийте під проточною водою і наріжте на стейки середнього розміру.

Потім очистіть цибулю, наріжте півкільцями і відправте в розігріту сковороду з рослинною олією.

Очистіть моркву, наріжте напівкружечками, відправте до цибулі і обсмажте до м’якості.

Далі очистіть перець, наріжте на середні шматочки і відправте до обсмажених овочів, помішуючи, прогрійте хвилин 5-7, посоліть і поперчіть.

Викладіть стейки скумбрії, трохи посоліть і поперчіть. Зверху покрийте іншою частиною овочів, розрівняйте. Кріп потрібно нарізати і посипте зверху.

Покрийте сметаною, налийте води до половини, більше не потрібно, під час тушкування риба дасть свій сік. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть на мінімум, прикрийте кришкою і тушкуйте близько 30-35 хвилин. Зверху покрийте іншою частиною овочів, розрівняйте.

Наша, ароматна, ситна тушкована скумбрія з овочами готова.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: