Хочу поділитися з вами простим, але дуже смачним рецептом зі скумбрії і овочів, подати таку страву можна з гарніром, наприклад з картоплею або рисом, або як самостійну страву. Користь цієї жирної рибки давно відома, в ній присутня величезна кількість вітамінів, мікро- і макроелементів, вона особливо корисна майбутнім матерям, підліткам і маленьким діткам. Не ігноруйте рибні страви, вони повинні бути присутніми на вашому столі хоча б пару разів на тиждень.
Отже, підготуємо всі необхідні продукти і приступимо до приготування тушкованою скумбрії з овочами.
Складові:
- Скумбрія – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Кріп – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Скумбрія, тушкована з овочами: як приготувати
Для початку відріжте голову у риби, видаліть нутрощі, промийте під проточною водою і наріжте на стейки середнього розміру.
Потім очистіть цибулю, наріжте півкільцями і відправте в розігріту сковороду з рослинною олією.
Очистіть моркву, наріжте напівкружечками, відправте до цибулі і обсмажте до м’якості.
Далі очистіть перець, наріжте на середні шматочки і відправте до обсмажених овочів, помішуючи, прогрійте хвилин 5-7, посоліть і поперчіть.
Викладіть стейки скумбрії, трохи посоліть і поперчіть. Зверху покрийте іншою частиною овочів, розрівняйте. Кріп потрібно нарізати і посипте зверху.
Покрийте сметаною, налийте води до половини, більше не потрібно, під час тушкування риба дасть свій сік. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть на мінімум, прикрийте кришкою і тушкуйте близько 30-35 хвилин. Зверху покрийте іншою частиною овочів, розрівняйте.
Наша, ароматна, ситна тушкована скумбрія з овочами готова.