Сьогодні хочу поділитися з вами ще одним варіантом простого обіду або вечері: скумбрія з овочами і кефіром в духовці.
Риба при такому варіанті приготування виходить неймовірно смачною. Запікати ми її будемо на овочевій подушці, накривши фольгою. Кефір зробить скумбрію ще більш соковитою, додасть їй пікантну кислинку.
Необхідні інгредієнти:
- дві тушки скумбрії;
- 8 бульб картоплі середнього розміру;
- одна морква;
- дві головки ріпчастої цибулі;
- 1,5 чайні ложки спецій;
- дві столові ложки соняшникової олії;
- сіль. перець. кефір – за смаком.
Скумбрія з овочами і кефіром: як приготувати в духовці
Дістаємо рибу з морозильної камери і залишаємо для розморожування на столі.
Самі поки займемося овочами. Очищену і промиту картоплю розрізаємо вздовж на чотири часточки, перекладаємо в посуд.
Дві невеликі головки ріпчастої цибулі розрізаємо на 8 частин, відправляємо до картоплі.
Моркву промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими шматочками. З’єднуємо з іншими овочами.
Беремо за рецептом спеції (у мене спеціальна приправа для картоплі): півтори чайні ложки (або орієнтуйтеся на свій смак). Солимо, перчимо і вливаємо олію. Все добре перемішуємо руками.
Тепер черга рибки: вона не повинна до кінця розморозитися. При необхідності відрізаємо голову, хвіст, ретельно виймаємо нутрощі і зчищають чорну плівку. Промиваємо під проточною водою.
Розрізаємо на досить великі шматочки: 4-5 сантиметрів завширшки. Овочі зі спеціями і олією перекладаємо в форму для запікання, рівномірно розподіляємо.
Поверх овочів розкладаємо шматочки скумбрії, посипаємо їх сіллю і перцем.
Закриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-60 хвилин (все залежить від картоплі).
Дістаємо, знімаємо фольгу, поливаємо густим кефіром. Фольгою більше не накриваємо, повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин. Смачного!