Скумбрія за смаком, як червона риба: секретний маринад

Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт маринованої скумбрії: вона виходить за смаком, як червона риба.

Її можна буде не тільки подати на стіл з картоплею, а й використовувати для приготування закусок (замість червоної риби): вийде набагато бюджетніше. Скумбрія в цьому маринаді виходить дуже ніжною, ароматною і неймовірно смачною. Така риба доречна на будь-якому столі. Результат завжди вражаючий: рука сама тягнеться за наступним шматочком.

Склад продуктів

  • дві свіжоморожені тушки скумбрії;
  • одна велика головка ріпчастої цибулі.

Для маринаду

  • 300 мілілітрів води;
  • 5 бутонів сушеної гвоздики;
  • третина чайної ложки чорного перцю (горошком);
  • половина чайної ложки меленого запашного перцю;
  • третя частина чайної ложки коріандру;
  • дві чайні ложки солі;
  • половина чайної ложки цукрового піску;
  • дві столові ложки рафінованої соняшникової олії;
  • 2,5 столові ложки яблучного оцту.

Покроковий процес приготування

Спочатку приготуємо маринад. У невелику каструлю або сотейник наливаємо 300 мілілітрів води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

У киплячу воду додаємо всі спеції, сіль і цукровий пісок.

Вливаємо дві столові ложки олії без запаху.

Все добре перемішуємо і кип’ятимо прянощі 1-2 хвилини.

Потім вогонь вимикаємо. Коли маринад трохи охолоне, вливаємо в нього яблучний оцет.

Все ще раз перемішуємо і даємо час маринаду охолонути.

Самі в цей час займемося скумбрією: її необхідно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб вона повністю розморозилася при кімнатній температурі.

Відрізаємо голови і хвости, видаляємо плавники і нутрощі: особливо ретельно прибирайте чорну плівку.

Потім рибу промиваємо під проточною водою і обсушуємо.

Нарізаємо скумбрію на порційні шматочки.

Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

Викладаємо рибу в відповідну ємність, зверху посипаємо цибулею.

Заливаємо рибу з цибулею остиглим маринадом, накриваємо посуд кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 24 години. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: