Скумбрію солю за цим рецептом. Виходить просто прекрасно

Цей метод найчастіше використовується для засолу різної риби. Але і з скумбрією теж виходить дуже смачно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, половина ст.л;
  • кріп;
  • лавровий лист, 2 – 3 шт.

Для маринаду необхідно:

  • вода, 200 мл;
  • оцет 9%, 40 – 80 мл;
  • олія соняшникова, 80 мл;
  • перець.

Процес приготування

Скумбрію очищаємо від нутрощів, видаляємо голову, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Ріжемо на порційні шматочки.

Порада: ви можете маринувати просто шматочки філе, видаливши хребет і кістки або залишити їх і порізати тушки на порційні шматочки.

Змішуємо цукор і сіль. Окремо у воді розчиняємо оцет і олію, перець. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Укладаємо в ємність шарами рибу, посипаємо сіллю і цукром, цибуля знову риба, сіль і цукор, цибуля. Таким чином чергуємо і укладаємо всю рибу.

Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 5 годин.

Така закуска відмінно підходить як до звичайної вечері з картопляним пюре, так і для святкового столу. Перед подачею посипаємо кропом.

Скумбрію солю за цим рецептом. Виходить просто прекрасно

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: