Сезон заготовок триває, сьогодні будемо закривати сливовий сік з м’якоттю на зиму.
Рецепт простий, навіть соковижималка нам не буде потрібно. З п’яти кілограм сливи виходить 10 літрів соку: смачного і густого. До речі, густоту ви можете регулювати на свій розсуд: знадобиться звичайна чиста вода. Банки з соком відмінно зберігаються довгий час в умовах квартири: можна відкрити в будь-який час і насолодитися яскравим смаком і ароматом літа. Цукру йде дуже мало, тому рецепт можна цілком віднести до розряду ощадливих.
Склад продуктів
- стиглі м’які сливи (скільки є);
- 50-100 грам цукрового піску (орієнтуйтеся на смак) на кожен літр соку.
Сливовий сік з м’якоттю на зиму: покроковий процес приготування
Сливу промиваємо, виймаємо всі кісточки і розкладаємо по каструлях. Заливаємо холодною водою так, щоб ягоди були трохи покриті, ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. М’яку сливу варимо три хвилини, а тверду – 5 хвилин.
Потім каструлю знімаємо з вогню і занурювальним блендером перебиваємо все до однорідного стану.
Перетираємо пюре через сито, щоб видалити великі частинки. Якщо вони вам не заважають, то цей крок можете пропустити.
Чистий сік знову виливаємо в каструлю: якщо він густий, можете додати ще води. Тобто, регулюйте густоту на свій смак.
Цукор кладіть з розрахунку на один літр соку: кількість буде залежати від кислоти слив.
Ставимо каструлю з соком на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку. Варимо дві хвилини і вимикаємо вогонь.
Поки сік готується, простерилизуйте банки.
Наповнюємо банки соком до самого верху, закриваємо кришкою, закатуємо.
Банки перевертаємо, укутуємо, залишаємо до повного охолодження.