Сливовий сік з м’якоттю на зиму: і соковижималка не знадобиться

Сезон заготовок триває, сьогодні будемо закривати сливовий сік з м’якоттю на зиму.

Рецепт простий, навіть соковижималка нам не буде потрібно. З п’яти кілограм сливи виходить 10 літрів соку: смачного і густого. До речі, густоту ви можете регулювати на свій розсуд: знадобиться звичайна чиста вода. Банки з соком відмінно зберігаються довгий час в умовах квартири: можна відкрити в будь-який час і насолодитися яскравим смаком і ароматом літа. Цукру йде дуже мало, тому рецепт можна цілком віднести до розряду ощадливих.

Склад продуктів

  • стиглі м’які сливи (скільки є);
  • 50-100 грам цукрового піску (орієнтуйтеся на смак) на кожен літр соку.

Сливовий сік з м’якоттю на зиму: покроковий процес приготування

Сливу промиваємо, виймаємо всі кісточки і розкладаємо по каструлях. Заливаємо холодною водою так, щоб ягоди були трохи покриті, ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. М’яку сливу варимо три хвилини, а тверду – 5 хвилин.

Потім каструлю знімаємо з вогню і занурювальним блендером перебиваємо все до однорідного стану.

Перетираємо пюре через сито, щоб видалити великі частинки. Якщо вони вам не заважають, то цей крок можете пропустити.

Чистий сік знову виливаємо в каструлю: якщо він густий, можете додати ще води. Тобто, регулюйте густоту на свій смак.

Цукор кладіть з розрахунку на один літр соку: кількість буде залежати від кислоти слив.

Ставимо каструлю з соком на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку. Варимо дві хвилини і вимикаємо вогонь.

Поки сік готується, простерилизуйте банки.

Наповнюємо банки соком до самого верху, закриваємо кришкою, закатуємо.

Банки перевертаємо, укутуємо, залишаємо до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: