Смачна друга страва з курки – результат вразить своєю соковитістю

За цим рецептом у вас вийде дуже смачне, соковите куряче м’ясо, яке можна подавати з різними гарнірами.

Як доповнення до м’яса, пропонуємо і вершковий соус, який допомагає повністю розкрити смак запеченої курки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • курка – близько 1.7 кг;
  • сметана – 250 г;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець за смаком;
  • молоко – 250 мл;
  • кінза або петрушка – пучок;
  • часник – 4 зубчики.

Курку промиваємо, обрізаємо жир, просушуємо серветками. Гострим ножем вирізаємо хребет разом із залозою, яка розташовується внизу хребта. Залозу викидаємо, а хребет залишаємо для бульйону.

Кінчики крил обрізаємо, центр грудки прорізаємо і розкладаємо тушку таким чином, щоб вона максимально розкрилася.

Курку обмазуємо сумішшю солі і перцю, можна додати і свої спеції. Бажано залишити на деякий час тушку, щоб вона добре промаринувалася.

На сковороду наливаємо рослинну олію і додаємо вершкове, перемішуємо і кладемо тушку, грудкою вниз, на неї ставимо тарілку і вантаж. Смажимо 15 хвилин, потім перевертаємо і обсмажуємо такий же час з іншого боку.

Молоко змішуємо зі сметаною і подрібненим часником.

Зменшуємо вогонь під сковорідкою, очікуємо 5 хвилин, виливаємо соус, закриваємо кришку і тушкуємо курку 20 – 30 хвилин.

Готову запечену тушку, посипаємо рубаною зеленню.

Смачна друга страва з курки - результат вразить своєю соковитістю

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: