Смачна гостра закуска на зиму з баклажанів “Кобра”

Приголомшлива закуска з баклажанів в гострій овочевий заливці, простий рецепт приготування.

Складові:

  • Баклажани – 2,5 кг.
  • Солодкий болгарський перець – 1 кг.
  • Гострий перець – 2 стручки.
  • Часник – 2 головки.
  • Рослинна олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 120 мл.
  • Сіль – 1 ч. Ложка.
  • Цукор – 80 гр.

Вихід – 2 літри.

Спосіб приготування:

1. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки приблизно 5-7 мм. Потім перекласти в глибоку ємність, посолити і залишити на 15 хвилин. Через зазначений час злити виділену рідина. Наступним етапом баклажани обсмажити з двох боків до золотистої скоринки або запекти в духовці до готовності. Другий варіант мені подобається більше, баклажани виходять менш жирними.

2. Заправка. Часник, гострий перець і солодкий перець подрібнити в блендері або перекрутити через м’ясорубку. Перекласти подрібнені овочі в каструлю, додати сіль (1 ч. ложка), цукор (80 гр). Відправити на плиту і довести до кипіння. З моменту закипання варити 5 хвилин. Потім влити оцет 9% (120 мл.) І варити ще 1 хвилину.

3. Банки заздалегідь простерилізувати, а кришки прокип’ятити. Потім закуску складати шарами: заливка, кілька штук баклажанів (приблизно 5 шт.). Таким чином укладати до самого верху. Прикрити банки прокип’яченими кришками.

4. На дно глибокої каструлю постелити рушник. На нього встановити баночки прикриті кришками. У каструлю налити теплу воду по плечиків баночок. З моменту закипання стерилізувати 20 хвилин. Через зазначений час щільно закрити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.

Така консервація зберігається при кімнатній температурі. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: