Грудинка виходить просто незрівнянна. Вона набагато смачніша будь-якої покупної. Ніжна і дуже соковита вона відмінно підходить для бутербродів на сніданок, на обід або вечерю. Грудинка припаде до смаку кожному, хто її спробує. А приготувати ви її зможете самостійно, навіть якщо ніколи нічого не маринували або засолювали.
Необхідні продукти
- 800 грам грудинки
- лушпиння від 10 цибулин
- 2 столові ложки солі
- 1 чайна ложка цукру
- 1 головка часнику
- 1 столова ложка суміші перців
- 1 цибулина
- 2 лаврові листки
- 1 столова ложка насіння коріандру
- 1 літр води
Покроковий процес приготування
Грудинку промиваємо і розрізаємо на 2 частини.
На дно каструлі кладемо половину приготовленого лушпиння, лавровий лист, суміш перців, коріандр і очищений часник. Туди ж всипаємо цукор, сіль і кладемо грудинку.
Цибулю нарізаємо шматочками і кладемо зверху на грудинку, а також викладаємо решту лушпиння цибулі. Все заливаємо водою.
Каструлю ставимо на плиту, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Продовжуємо варити грудинку на мінімальному вогні протягом 1 години.
Через відведений час каструлю знімаємо з вогню і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
Готову грудинку дістаємо, просушуємо паперовим рушником. Кожен шматочок, за бажанням, промазуємо часником, пропущеним через прес. Кладемо в пакет і прибираємо в холодильник до повного охолодження, а потім подаємо до столу.