Смачна грудинка – краще, ніж магазинна

Грудинка виходить просто незрівнянна. Вона набагато смачніша будь-якої покупної. Ніжна і дуже соковита вона відмінно підходить для бутербродів на сніданок, на обід або вечерю. Грудинка припаде до смаку кожному, хто її спробує. А приготувати ви її зможете самостійно, навіть якщо ніколи нічого не маринували або засолювали.

Необхідні продукти

  • 800 грам грудинки
  • лушпиння від 10 цибулин
  • 2 столові ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 головка часнику
  • 1 столова ложка суміші перців
  • 1 цибулина
  • 2 лаврові листки
  • 1 столова ложка насіння коріандру
  • 1 літр води

Покроковий процес приготування

Грудинку промиваємо і розрізаємо на 2 частини.

На дно каструлі кладемо половину приготовленого лушпиння, лавровий лист, суміш перців, коріандр і очищений часник. Туди ж всипаємо цукор, сіль і кладемо грудинку.

Цибулю нарізаємо шматочками і кладемо зверху на грудинку, а також викладаємо решту лушпиння цибулі. Все заливаємо водою.

Каструлю ставимо на плиту, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Продовжуємо варити грудинку на мінімальному вогні протягом 1 години.

Через відведений час каструлю знімаємо з вогню і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Готову грудинку дістаємо, просушуємо паперовим рушником. Кожен шматочок, за бажанням, промазуємо часником, пропущеним через прес. Кладемо в пакет і прибираємо в холодильник до повного охолодження, а потім подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: