Закуска з молодої капусти. Поки сезон, рекомендую спробувати. Готується за 10 хвилин! Я люблю просто так, з яким-небудь соусом. Але частіше подаю на гарнір. Відразу скажу, що якщо капуста зимових сортів – готую її за іншими рецептами. Цей рецепт – для молодої капусти.
Все дуже просто. Нарізаю капусту. Спочатку качан навпіл, потім – на шматочки товщиною 1,5 см приблизно.
Складові
- Капуста – 500 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 6 ст.л.
- Молоко – 4 ст.л.
- Сіль
- Спеції
Шніцель з молодої капусти, покроковий процес приготування
У миску вбиваю яйця, солю. Можна при бажанні додати спеції (наприклад, чорний перець, паприку, приправу з овочів або сушену зелень). Збиваю віночком.
Потім додаю молоко. І знову перемішую.
В окрему ємність насипаю борошно для панірування.
Обвалюють шматочок капусти спочатку в борошні, потім занурюю в яєчно-молочну суміш з двох сторін. Викладаю на сковороду з розігрітою олією.
Можна полити ще трохи яєчно-молочною сумішшю шматочки на сковороді. Обсмажую на невеликому вогні з двох сторін до м’якості капусти і рум’яної скоринки. Можна накрити сковорідку кришкою.
Готові “шніцелі” викладаю на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. І можна подавати!