Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом – заготовки на зиму

Цей рецепт з тих, які існують в нашій родині багато років без змін. Ми робимо цю ікру постійно, з року в рік. Ми роздаємо цю ікру всім, хто приходить до нас гостям. Тому що вона їм дуже подобається, і всі вони дивуються – як можна зробити настільки різну за смаком ікру з одних і тих же кабачків.

В інгредієнтах вказана вага очищених овочів.

СКЛАДОВІ

  • кабачки – 1 кг
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • помідори – 300 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 3 ч.л.
  • рослинна олія – 60 мл

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Кабачкова ікра за сімейним рецептом

Сіль для цього рецепта використовується велика кухонна, не йодована.

Також, в рецепті використовується сухий часник. Свіжий часник я не вітаю в заготовках, тому що він сприяє бродінню.

Знадобляться вже простерилізовані банки з кришками.

Грубо нарізати цибулю, моркву, кабачок.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Помідори можна розрізати навпіл, щоб потім зняти шкірку.

Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити цибулю одну хвилину.

Додати моркву і обсмажити разом 3 хвилини.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Додати кабачок і обсмажити ще 5-6 хвилин.

Після цього зменшити нагрів, додати помідори, сіль і все перемішати.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Закрити сковороду кришкою і залишити тушитися до повної готовності овочів.

Іноді можна відкривати кришку і помішувати.

Заодно можна буде прибрати шкірку з помідорів.

Всі овочі будуть готові приблизно через 20 хвилин.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Овочі потрібно пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

Сік, що залишився потрібно додати до овочів.

Також додати цукор, сухий часник і подрібнити все до однорідності.

Вийде ось така красива однорідна маса.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

Всю цю масу потрібно довести до кипіння і прокип’ятити 5 хвилин. Будьте уважні, вона почне булькати і стріляти, краще брати високий посуд. Головне, не дати їй підгоріти і забризкати весь навколишній простір.

Через 5 хвилин включити самий мінімальний нагрів і розкласти ікру по підготовленим банкам. Банка повинна бути наповнена під горлечко, повністю, з мінімальною кількістю повітря.

Закриті банки перевернути, накрити їх чимось теплим і залишити до повного охолодження.

Смачна кабачкова ікра за сімейним рецептом - заготовки на зиму

З даної кількості продуктів у мене вийшло 1 літр смачною кабачкової ікри.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: