Смачна печінка з яблуками і цибулею: робіть відразу дві порції!

У моїй родині, та й у багатьох знайомих, ця страва користується неймовірною популярністю: смачна печінка з яблуками і цибулею.

Повірте, більш соковитої, ніжної і ароматної печінки ви ще не пробували. Смак не передати словами: поєднання фруктів і субпродукту дає неймовірний результат. До речі, на все про все у вас піде хвилин 20: відмінна ідея для тих, хто хоче швидше впоратися з домашніми справами і відпочити після роботи. Можна подавати на вечерю і як самостійну страву, і з будь-яким гарніром. Рекомендую!

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грам печінки;
  • три кисло-солодких яблука;
  • три головки ріпчастої цибулі;
  • половина чайної ложки солі;
  • половина чайної ложки солодкої паприки;
  • третина чайної ложки куркуми;
  • гостра приправа – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • соняшникова олія – для обсмажування;
  • пшеничне борошно.

Смачна печінку з яблуками і цибулею: як приготувати

Для приготування можете взяти будь-яку печінку, а у мене сьогодні яловича. Нарізаємо її невеликими скибочками, товщиною приблизно 0,5 см. Перекладаємо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою.
Потім відбиваємо з дух сторін молотком і обвалюємо у борошні.
Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими кільцями.

Яблука промиваємо, виймаємо серцевину, від шкірки не очищати. Потім кожен фрукт розрізаємо вздовж навпіл, нарізаємо напів кружечками: товщиною приблизно 2-3 мм.

У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо її. Потім викладаємо печінку, обсмажуємо з кожного боку по 1 хвилині (не більш).

Не забудьте її посолити з кожного боку і додати чорний мелений перець за смаком.

Олію, яка залишилася, проціджуємо – і обсмажуємо на ній яблучні дольки: з двох сторін, до м’якості. Намагайтеся не перестаратися: часточки повинні тримати форму.

Яблука виймаємо в тарілку, а на цій олії ще й цибулю будемо обсмажувати: до напівпрозорості. Після чого солимо її, перчимо, додаємо червону паприку, куркуму, гострі спеції (на ваш смак).

Все перемішуємо і продовжуємо смажити цибулю на середньому вогні, до готовності.

На відповідний лист викладаємо яблука, печінку, накриваємо цибулею. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Порада. Можна обійтися і без духовки: з’єднати все в сковорідці і прогріти протягом 3-4 хвилин.

Смачна печінка з яблуками і цибулею стане прекрасною вечерею: можна подати як самостійну страву або доповнити будь-яким гарніром.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: