У моїй родині, та й у багатьох знайомих, ця страва користується неймовірною популярністю: смачна печінка з яблуками і цибулею.
Повірте, більш соковитої, ніжної і ароматної печінки ви ще не пробували. Смак не передати словами: поєднання фруктів і субпродукту дає неймовірний результат. До речі, на все про все у вас піде хвилин 20: відмінна ідея для тих, хто хоче швидше впоратися з домашніми справами і відпочити після роботи. Можна подавати на вечерю і як самостійну страву, і з будь-яким гарніром. Рекомендую!
Необхідні інгредієнти:
- 500 грам печінки;
- три кисло-солодких яблука;
- три головки ріпчастої цибулі;
- половина чайної ложки солі;
- половина чайної ложки солодкої паприки;
- третина чайної ложки куркуми;
- гостра приправа – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- соняшникова олія – для обсмажування;
- пшеничне борошно.
Смачна печінку з яблуками і цибулею: як приготувати
Для приготування можете взяти будь-яку печінку, а у мене сьогодні яловича. Нарізаємо її невеликими скибочками, товщиною приблизно 0,5 см. Перекладаємо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою.
Потім відбиваємо з дух сторін молотком і обвалюємо у борошні.
Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими кільцями.
Яблука промиваємо, виймаємо серцевину, від шкірки не очищати. Потім кожен фрукт розрізаємо вздовж навпіл, нарізаємо напів кружечками: товщиною приблизно 2-3 мм.
У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо її. Потім викладаємо печінку, обсмажуємо з кожного боку по 1 хвилині (не більш).
Не забудьте її посолити з кожного боку і додати чорний мелений перець за смаком.
Олію, яка залишилася, проціджуємо – і обсмажуємо на ній яблучні дольки: з двох сторін, до м’якості. Намагайтеся не перестаратися: часточки повинні тримати форму.
Яблука виймаємо в тарілку, а на цій олії ще й цибулю будемо обсмажувати: до напівпрозорості. Після чого солимо її, перчимо, додаємо червону паприку, куркуму, гострі спеції (на ваш смак).
Все перемішуємо і продовжуємо смажити цибулю на середньому вогні, до готовності.
На відповідний лист викладаємо яблука, печінку, накриваємо цибулею. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Порада. Можна обійтися і без духовки: з’єднати все в сковорідці і прогріти протягом 3-4 хвилин.
Смачна печінка з яблуками і цибулею стане прекрасною вечерею: можна подати як самостійну страву або доповнити будь-яким гарніром.