Смачна поркетта – спеціально для святкового столу

Поркетта, рецепт приготування

Поркетта – класична італійська страва. Це рулет зі свинини зі спеціями, запечений в духовці. Неодмінна умова – хрустка скоринка. Поркетта смачна і в холодному, і в гарячому вигляді. Універсального рецепту цієї смакоти немає: кожен регіон Італії пропонує свій варіант приготування.

Що потрібно для поркетти – рулету з свинини:

  • півтора кіло свинячої лопатки;
  • шавлії – дві стіл. ложки;
  • апельсинової цедри – три стіл. ложки;
  • насіння кропу – дві стіл. ложки;
  • розмарину – дві стіл. ложки;
  • часнику – шість зубчиків;
  • солі – пара чайних ложок;
  • маслинової олії – три чайних ложки;
  • перцю меленого – половина чайної ложки.

Готуємо

М’ясо потрібно промити під проточною водою, потім розрізати уздовж, тільки не до кінця, а так щоб вийшов тонкий цілий шматок з якого потім можна буде сформувати рулет.

У місцях, де шар м’яса виявився товстіший потрібно зробити косі надрізи.

Потім треба змастити його оливковою олією і посипати сіллю.

Далі викладаються листя шавлії, розмарин, перець, насіння кропу, цедра апельсина і часник.

Далі викладаються листя шавлії, розмарин, перець, насіння кропу, цедра апельсина і часник.

Все загортається в тугий рулетик.

Його потрібно зафіксувати міцною плетеною ниткою і залишити в холодильнику години на три або навіть на ніч.

Після м’ясо, змащене олією, ще доведеться запекти в глибокій формі. Спочатку двадцять хвилин при температурі в районі двохсот тридцяти градусів.

Потім ще годину на ста двадцяти градусах. І десять хвилин після того, як накриєте фольгою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: