Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

Шарлотка з додаванням яблук – випробуваний багатьма рецепт пирога швидкого приготування за порадами бабусь. Однак, можна трохи поекспериментувати і змінити кількість інгредієнтів: покласти менше цукру, масла, а яблука замінити вишнями. Повинно теж вийти досить смачно, при цьому буде присутня якась пікантність у вигляді кисло-солодкого смаку. Важливим є те, що цей апетитний пиріг можна зготувати за лічені хвилини і з наявністю простих компонентів.

Що потрібно?

  • 2 склянки борошна;
  • 2 склянки манної крупи;
  • 1 склянка цукру;
  • щіпка солі (можна не додавати);
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1-2 пакета ванільного цукру;
  • 150-300 гр. свіжих або заморожених ягід вишні (потрібно попередньо дістати кісточки);
  • 2 склянки кефіру;
  • 50 гр. соняшникової олії.

Шарлотка з вишнею, покроковий процес приготування

1. Процес починається з підготовки вишні. Свіжі ягоди почистити від кісточок. Якщо ви використовуєте вишню в замороженому вигляді, тоді заздалегідь її необхідно розморозити. До речі, не до кінця заморожені ягідки можна покласти в тісто, щоб не вичікуючи їх повного розморожування, якщо у вас зовсім мало часу на підготовку пирога.

2. В глибокій ємкості слід змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, манну крупу, сіль, ванілін, соду в потрібному співвідношенні, зазначеному в рецепті.

3. У тісто додайте соняшникову олію, помішуючи за допомогою ложки і добре поєднуючи олію з сухими інгредієнтами.

Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

4. Налийте в тісто кефір, ретельно перемішайте, щоб маса вийшла однорідною і без грудок.

Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

5. Змастіть олією або присипте борошном форму для випікання. Якщо у вас є форма з антипригарною основою, борошно або олію додавати не потрібно.

6. Викладіть тісто у форму і рівно розподіліть його по всіх ділянках.

Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

7. Вишню розкладіть по тісті, поглиблюючи кожну ягідку всередину. Коли пиріг буде випікатися, вони піднімуться вище.

Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

8. Поставте форму в розігріту духову шафу при температурному режимі 180 ° на 50-60 хвилин.

Смачна шарлотка з вишнею за рецептом моєї бабусі!

Через те, що розмір самого пирога або форми може бути різним, час випікання буде відрізнятися від стандартного.

За допомогою сірника або дерев’яної зубочистки перевіряйте готовність шарлотки. Коли на них ще залишається тісто, значить, пиріг ще не готовий. При малій температурі 130-150 ° випічку можна довести до готовності.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: