Котлети з макаронами в духовці: простий, оригінальний і дуже смачний рецепт до вечері.
Складові:
- Фарш – 500 гр.
- Приправа: орегано, суміш перців, паприка, розмарин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спагеті – 150-200 гр.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Солодкий болгарський перець – 1-2 шт.
- Помідори – 2 великих. Можна замінити на томатний соус або томатну пасту.
- Рослинна олія – для смаження.
Спосіб приготування:
1. До фаршу (у мене свинина / яловичина) додати паприку, орегано, суміш перців, розмарин і сіль. Ретельно перемішати.
2. З фаршу сформувати корж. Спагеті зламати навпіл і помістити в середину коржі. А потім загорнути, але загортати потрібно не сильно, так як макарони при варінні розбухають, а м’ясо стискається. Якщо загорнено буде занадто туго, то макарони всередині м’яса залишаться жорсткими.
3. Обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинною олією з двох сторін до рум’яної скоринки.
4. У цій же сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю, а потім до неї додати нарізаний болгарський перець. Обсмажувати необхідно до напівготовності.
5. Поверх котлет викласти обсмажені овочі.
6. Два великих помідори я здрібнила за допомогою блендера і додала трохи води. Посолити за смаком і додати чорний перець. Гарненько перемішати. Томати рівномірно розподілити по формі для запікання. Зверху я посипаю орегано і розмарин.
7. Відправити в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.