Пропонуємо вам рецепт дивовижної закуски до святкового столу і не тільки. Приготувати її ми пропонуємо з болгарського перцю і капусти. Закуска прекрасно поєднується з будь-яким стравою і особливо смачно доповнює м’ясо.
Необхідні продукти
- капуста – 1 кг
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- болгарський перець
Для маринаду
- вода – 1,5 л
- сіль – 30 гр
- цукор – 150 гр
- рослинна олія – 150 мл
- оцет 9% – 100 мл
- запашний перець горошок – 10 шт
- лавровий лист – 2 шт
Починаємо приготування закуски «Круті перці»
Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець горошком, оцет і рослинну олію. Все перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Перець очищаємо від хвостика і насіння.
Шаткуємо капусту, очищаємо моркву і натираємо на тертці. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо тонкою соломкою. Підготовлені продукти перекладаємо в миску. Трохи солимо і добре перетираємо руками.
У киплячий маринад кладемо перець і проварюємо 1 хвилину. потім дістаємо, трохи охолоджуємо і начиняємо капустою.
Беремо глибоку ємність, на дно викладаємо трохи капусти що залишилась і зверху розставляємо підготовлений перець. Заливаємо все маринадом, накриваємо кришкою і придавлюємо вантажем. У такому вигляді залишаємо на 3 години.
Через відведений час тягарець прибираємо, накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на 48 годин. Через відведений час закуска буде готова, її можна подавати до столу.