Смачне і швидке вівсяне печиво. Варто спекти навіть просто заради аромату

Так пекла печиво ще моя бабуся, тому сміливо можу радити перевірений рецепт, обов’язково спечіть, хоча б заради незвичайного аромату теплого вівсяного печива.

Інгредієнти

  • борошно вівсяне 2 склянки (я перемелюю вівсянку, але можна взяти і готову)
  • борошно пшеничне половина склянки, можна трохи менше – пару столових ложок
  • цукор половина склянки або три столові ложки меду, якщо використовуєте цукор, то ложечку меду все-таки покладіть
  • 1 яйце
  • масло вершкове 50гр
  • сода 1 ч.л.
  • сметана 1 ст.л. з гіркою

Я змішую зазвичай яйце, сметану, розтоплене масло і мед, а потім – додаю в просіяне борошно з содою. Замішую густе тісто і ставлю в холодильник на 30 хвилин, загорнувши в плівку.

Потім формую кульки розміром з волоський горіх і викладаю на пергаментний папір на деко. Випікаю приблизно 30 хвилин іпри температурі 170 градусів.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: