Смачне м’ясо з овочами: грузинська страва «Чашушулі»

Страва під назвою «чашушулі» – це гостра страва, тушкована без використання олії. М’ясо, приготоване за цим рецептом, виходить неймовірно ніжним. Щоб воно було м’яким і соковитим, для приготування знадобиться каструля з товстим дном або казан. Також важливо, щоб помідори були дуже стиглими.

Складові

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля – 200 г
  • Помідор – 350 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кінза – 1 Пуч.
  • Уцхо-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Шафран – 0,5 ч. л.
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода – 0,5 скл.

Як приготувати смачне м’ясо з овочами

Наріжте м’ясо невеликими кубиками. Дрібно наріжте цибулю, часник і зелень

Наріжте помідори навпіл. Болгарський перець – тонкими смужками.

Відправте м’ясо і цибулю в каструлю. Влийте воду. Тушкуйте до м’якості. Якщо потрібно, підливайте гарячу воду.

Коли м’ясо буде майже готове, додайте помідори і болгарський перець. Тушкуйте до готовності овочів. Потім додайте рубану зелень, лавровий лист, часник, спеції і паприку. Не забудьте посолити. Дайте покипіти 10-15 хвилин. Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте страві постояти трохи.

Грузини їдять цю апетитну страву з лавашем і без гарніру. Ви можете подавати її як завгодно. Головне, щоб ви і ваші гості були ситі і задоволені. А це ми вже точно вам гарантуємо!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: