Смачні булочки – випікайте хоч кожний день, вона ніколи не набридне

Ця випічка одночасно нагадує печиво і булочки. Дуже хрусткі зовні і м’які всередині.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 230 г;
  • цукор – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • масло вершкове – 70 г
  • сметана – 100 г;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – щіпка;
  • розпушувач – 1 ч.л. (сода, 0.5 ч.л.).

Для приготування начинки потрібно:

  • цукор – 2 ст.л;
  • сметана – 2 ст.л;
  • родзинки та волоські горіхи – по 0.5 склянки;
  • спеції.

Всі продукти повинні бути холодними.

Борошно просіваємо і половину змішуємо з цукром, сіллю, ванільним цукром, розпушувачем і все змішуємо. Масло вершкове ріжемо шматочками і перетираємо його з борошняною сумішшю. Перетирають швидко, щоб масло не розтануло.

Робимо поглиблення в середині і додаємо яйце і сметану, перемішуємо і всипаємо решту борошна. Муки може знадобитися більше або менше. Тісто м’яке і трохи липке. Ділимо на 2 частини і розкладаємо по пакетам і кладемо в морозилку на 30 хвилин або в холодильник на 1 годину.

Ізюм заливаємо кип’ятком на пару хвилин, горіхи нарізаємо ножем.

Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто і присипаємо його борошном, розкатуємо в пласт, викладаємо начинку і звертаємо в рулет, розрізаємо на шматочки. Кожен шматочок трохи придавлюємо, щоб вийшов равлик. Таким же чином формуємо і другий рулет.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо равлики. Можна їх змастити молоком або збитим жовтком.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 – 25 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: