Смачні домашні сухарики з сиром: швидко і просто

Дуже часто залишаються шматочки хліба: кожен раз починаємо новий батон, а черстві скибочки накопичуються в пакеті.

Чого з них тільки не робила: і грінки, і пиріжки, і десерти – але в цей раз знайшла вихід простіший і цікавіший. Насушила своїй сім’ї смачні домашні сухарики з сиром: ароматні, хрусткі і неймовірно сирні. У моїй родині всі люблять снеки, але купувати в магазині і накладно, і не завжди корисно. А домашня закуска розлітається на ура – і ніякої шкоди від неї. Сухарики можна додавати в салати, супи або робити з ними закуски.

Склад продуктів

  • 400 грам білого хліба або батона;
  • чотири столові ложки ароматного домашнього олії;
  • одна чайна ложка сушеного часнику;
  • одна чайна ложка суміші італійських трав;
  • одна чайна ложка меленої солодкої паприки;
  • 1/3 чайної ложки солі (або за смаком);
  • 50 грам будь-якого твердого сиру.

Домашні сухарики з сиром: покроковий рецепт приготування

Черствий хліб або батон розрізаємо спочатку на скибочки, товщиною приблизно один сантиметр. Потім скибочки нарізаємо на кубики 1-1,5 сантиметра.

У невелику миску наливаємо рослинну олію: можна брати будь-яку, на ваш смак. Але я б рекомендувала спробувати з ароматним домашнім маслом: кожен раз в підсумку будуть виходити сухарики з новим смаком.

У масло додаємо сіль, червону мелену паприку, сушений часник і італійські трави.

Підготовлені шматочки хліба перекладаємо в каструлю, заливаємо їх ароматною олією, накриваємо кришкою і інтенсивно струшуємо, щоб хліб просочився ароматом спецій і олією.

Порада. Для цієї ж мети можна використовувати звичайний поліетиленовий пакет: складіть в нього кубики хліба, залийте маслом і перемішайте.

Деко застилаємо папером для випічки, викладаємо на нього підготовлені шматочки хліба.

Відправляємо деко в духовку, розігріту до 150 градусів, на 15-20 хвилин.

За цей час треба буде підготувати сир: натерти його на дрібній або грубій тертці.

Коли хліб підрум’яниться, дістаємо деко і посипаємо сухарики тертим сиром.

Ставимо деко знову в духовку (вже на 220 градусів), на 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться.

Смачні домашні сухарики з сиром спочатку повинні охолонути, а потім вже їх можна використовувати за призначенням: або в салат додати, або просто похрумтіти в своє задоволення. Зберігати сухарики краще в паперовому пакеті або чистій сухій посуді, закривши кришкою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: