Смачні пончики – тепер буду готувати за цим рецептом

Пончики – це смачно і просто, можна готувати з начинкою або без.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • йогурт – 200 г;
  • цукор – 2 ст.л;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – половина ч.л;
  • борошно – 170 г;
  • цукор – 2 ст.л;
  • рослинна олія – 600 мл;
  • розпушувач – 7 г;
  • ванільна есенція – 1 ч.л;
  • цедра лимона – 1 ч.л;
  • пудра – 1 ст.л.

Яйця збиваємо і змішуємо з цукром, йогуртом, сіллю, ванільною есенцією, цедрою лимона. Все добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.

Вимішуємо дуже густе тісто, яке ви будете набирати столовою ложкою і класти в розігріту олію.

Олію наливаємо в каструльку або сковороду з високими бортами, розігріваємо і ложкою викладаємо шматочки тіста, обсмажуємо їх по 3 – 4 хвилини на слабкому вогні до золотистої скоринки.

Виймаємо шумівкою на паперові рушники і потім складаємо на тарілку, посипаємо пудрою.

Смачні пончики

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле – 500 мл;
  • тепла вода – 125 мл
  • дріжджі сухі – 11 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розтоплене вершкове масло – 125 г;
  • борошно – 1 кг;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Змішуємо молоко з водою і дріжджами, всипаємо 1 ч.л. цукру і даємо підійти опарі протягом 15 хвилин під рушником.

Додаємо в масу яйця і розтоплене вершкове масло, перемішуємо, додаємо сіль і цукор, ванілін. Збиваємо масу і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто руками. Залишаємо під рушником на 1.5 години в теплому місці.

Розкатуємо тісто в пласт і вирізаємо кола, всередині яких ще вирізаємо серединку.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо булочки, залишаємо на 15 хвилин.

Розігріваємо в сковороді рослинну олію і обсмажуємо пончики по кілька хвилин з усіх боків.

Посипаємо пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: