Пончики – це смачно і просто, можна готувати з начинкою або без.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- йогурт – 200 г;
- цукор – 2 ст.л;
- яйця – 2 шт;
- сіль – половина ч.л;
- борошно – 170 г;
- цукор – 2 ст.л;
- рослинна олія – 600 мл;
- розпушувач – 7 г;
- ванільна есенція – 1 ч.л;
- цедра лимона – 1 ч.л;
- пудра – 1 ст.л.
Яйця збиваємо і змішуємо з цукром, йогуртом, сіллю, ванільною есенцією, цедрою лимона. Все добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.
Вимішуємо дуже густе тісто, яке ви будете набирати столовою ложкою і класти в розігріту олію.
Олію наливаємо в каструльку або сковороду з високими бортами, розігріваємо і ложкою викладаємо шматочки тіста, обсмажуємо їх по 3 – 4 хвилини на слабкому вогні до золотистої скоринки.
Виймаємо шумівкою на паперові рушники і потім складаємо на тарілку, посипаємо пудрою.
Смачні пончики
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле – 500 мл;
- тепла вода – 125 мл
- дріжджі сухі – 11 г;
- яйця – 2 шт;
- розтоплене вершкове масло – 125 г;
- борошно – 1 кг;
- цукор – 2 ст.л;
- сіль – 1 ч.л;
- ванільний цукор – 1 пакетик
Змішуємо молоко з водою і дріжджами, всипаємо 1 ч.л. цукру і даємо підійти опарі протягом 15 хвилин під рушником.
Додаємо в масу яйця і розтоплене вершкове масло, перемішуємо, додаємо сіль і цукор, ванілін. Збиваємо масу і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто руками. Залишаємо під рушником на 1.5 години в теплому місці.
Розкатуємо тісто в пласт і вирізаємо кола, всередині яких ще вирізаємо серединку.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо булочки, залишаємо на 15 хвилин.
Розігріваємо в сковороді рослинну олію і обсмажуємо пончики по кілька хвилин з усіх боків.
Посипаємо пудрою.