Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

Якщо кабачки смажені, тушковані і перетворені в складні суфле набридли – це нітрохи не привід відкладати чудовий овоч про запас або перетворювати його в зимові консерви.

Дуже смачно приготувати кабачки можна в духовці – у вигляді хрустких брусків, які миттєво розлетяться зі столу хоч гарячими, хоч холодними.

Для своєї сім’ї я їх готую чергуючи два рецепти, якими і поспішаю поділитися далі.

Хрусткі сирні кабачки в духовці

Складові:

  • 3 невеликих молодих кабачка;
  • 50 г сиру твердого сорту;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. сухий паприки;
  • 1 ч. л. соняшникової олії.

Спосіб приготування:

1. Кабачки очистіть і наріжте брусочками приблизно в 6 см, посоліть.

Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

2. З’єднайте олію, видавлений через прес часник, натертий на дрібній тертці сир, паприку.

3. Обваляйте кабачки в цій суміші, щоб вкрилися нею з усіх боків і викладіть на лист для запікання.

Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

4. Поставте кабачки в попередньо розігріту до 200 ° С духовку, відрахуйте 15-20 хвилин.

Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

5. Подаючи на стіл, доповніть кабачки йогуртом на основі натурального йогурту або сметани.

Хрусткі кабачки в пряній паніровці в духовці

Складові:

  • 3 молодих дрібних кабачка;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 1 ст. л. сухариків панірувальних (можна замінити на кунжут);
  • 0,5 ч. л. куркуми;
  • 0,5 ч. л. часнику сухого;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 0,5 ч. л. приправи хмелі-сунелі.

Спосіб приготування:

1. Почистіть кабачки і наріжте брусочками довжиною 5 см, присипте сіллю.

2. З’єднайте сухарі з часником, хмелі-сунелі і куркумою.

3. Обваляйте кабачкові брусочки в борошні.

4. Умочіть кабачки спочатку в збите яйце, потім – в сухарики.

Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

5. Розкладіть кабачки на деку і поставте в розігріту до 220 ° С духовку на 15 хвилин, активувавши режим конвекції. Якщо його немає – відрахуйте 5 хвилин, витягніть кабачки, переверніть і поверніть в духовку на 5 хвилин.

Смачні запечені кабачки на швидку руку: два рецепти

6. Подаючи кабачки, доповніть їх томатним соусом або домашнім майонезом.

На початку приготування кабачків за допомогою одного з двох рецептів, після того, як вони нарізані і посолені, потрібно дати їм постояти 15 хвилин, а потім злити рідину, що утворилася.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: