Такий салат дуже ніжний і смачний. Він відмінно підійде як для святкового столу, так і для повсякденної вечері.
Інгредієнти:
- Кальмари – 2 шт.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Червона салатна цибуля – 1 шт.
- Консервована кукурудза – 1 маленька баночка.
- Сметана або майонез – до смаку.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
- Оцет 9% – 2 ст. ложки.
- Цукор і сіль – по 1/2 ч. ложки.
Спосіб приготування:
1. Кальмари очистити від плівок і пластин і відправити в киплячу підсолену воду на 2 хвилини. Найголовніше не перетримати, інакше вони будуть гумовими за смаком. Відварені кальмари нарізати тонкими півкільцями.
2. Курячі яйця відварити до готовності і дрібно нарізати.
3. Салатну цибулину нарізати тонкими півкільцями. Цибулю перекласти в миску, додати 2 ст. ложки оцту і по пів чайної ложки солі і цукру. Залити водою, щоб вона покривала всю цибулю і ретельно перемішати. Залишити маринуватися на 15 хвилин. Через зазначений час цибулю відкинути на сито, щоб стекла вся рідина.
4. У салатнику з’єднати всі підготовлені інгредієнти і додати консервовану кукурудзу. Посолити, поперчити за смаком і заправити майонезом або сметаною. Ретельно перемішати і подати до столу. Смачного!