Смачний десерт з різними фруктами: він однозначно приживеться на Вашій кухні. Ділюся рецептом

Пропоную приготувати простий десерт, який прижився на моїй кухні. Його великий плюс в тому що він корисний, так як готувати його будемо з сиру. Фрукти або ягоди можна додавати будь-які на свій смак, я додаю ті які найбільше подобаються моїм рідним.

За рахунок невеликої кількості цукру (можна його і не додавати) сирний десерт виходить злегка солодкуватим, але в той же час смачним. Його можна приготувати на будь-яке свято або просто, щоб порадувати близьких. Обов’язково приготуйте, цей десерт Вам сподобається!

Необхідні продукти:

  • Сир домашній – 500 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Желатин – 2 ст. л.
  • Тепла вода – 150 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Банан – 1 шт.

Покроковий процес приготування:

У мисочці у мене 500 г сиру, я використовую домашній. Додаємо в сир 3 столові ложки цукру. Десерт вийти злегка солодкуватим, якщо хочете ще солодше, додавайте більше цукру. Вливаємо склянку сметани, склянку у мене на 200 мл. Сметану можна використовувати абсолютно будь-якої жирності. Розминаємо сир зі сметаною і цукром, таким чином всі інгредієнти відразу перемішаються.

У мисочці у мене 150 мл теплої води. Всипаємо 2 столові ложки желатину. Перемішуємо і даємо йому трохи часу набрякнути.

Підготуємо наші фрукти. Один апельсин попередньо очистили і нарізаємо середніми кубиками. Два очищених ківі нарізаємо півкільцями і перерізуємо навпіл. Один великий банан нарізаємо кружечками або кубиками, це на Ваш розсуд.

У сотейник переливаємо желатин і розтоплюємо його до повного розчинення. Робити це, необхідно не доводячи желатин до кипіння, щоб він не втратив свої властивості. І даємо йому трохи часу охолонути.

Коли желатин охолов виливаємо його в сир. Ретельно перемішуємо, щоб сир і желатин з’єдналися.

Формуємо наші десерти. На дно креманки кладемо апельсини, банани і ківі в хаотичному порядку.

Заливаємо їх сиром, що б він повністю покрив фрукти.

Знову кладемо шар фруктів.

Четвертий шар у нас сир, акуратно його розподіляємо по поверхні.

І зверху кладемо шматочки фруктів, таким чином прикрашаємо десерт.

Проробляємо так також з іншими креманки. Приготовлені сирно-фруктові страви на солодкий стіл необхідно відправити в холодильник на кілька годин до повного застигання сиру.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: