Смачний яблучний штрудель – ідеальний десерт!

Пропонуємо рецепт приготування смачного яблучного штруделя (струделя), який підкорить вас.

Він виходить хрустким і повітряним, а начинка – ароматна і соковита. Це справжня насолода.

Складові

Для тіста:

  • вода питна – один стакан,
  • борошно пшеничне – 250 або 300 грамів
  • сіль
  • оцет столовий – 20 мл
  • олія рослинна – 30 мл

Для начинки:

  • яблука середнього розміру = чотири яблука
  • лимон – один плід,
  • вершкове масло – 80 грамів
  • сухарі панірувальні – три столових ложки
  • цукор – 100 грамів
  • родзинки за смаком
  • кориця

Як приготувати яблучний штрудель:

На робочу поверхню просіяти гіркою борошно і зробити в центрі невелике заглиблення.

Воду злегка підігріти і влити в поглиблення. Потім влити туди ж олію рослинну і оцет. Посолити за смаком.

Замісити тісто. Якщо потрібно, додати ще борошно. Тісто має вийти еластичне. Воно не повинно липнути до рук та дошки. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити на столі, щоб відпочило.

Родзинки помити і залити окропом на п’ятнадцять хвилин. Потім воду злити, родзинки обсушити.

Поставити сковороду на вогонь, розтопити в ній вершкове масло і насипати панірувальні сухарі. Трохи обсмажити сухарі.

Лимон розрізати навпіл, видалити кісточки і з обох половинок вичавити лимонний сік. З яблук видалити серцевину. Нарізати яблука кубиком.

У невелику миску викласти яблука, вилити лимонний сік, додати родзинки, панірувальні сухарі, всипати цукор і корицю. Все перемішати. Начинка готова.

Коли тісто відстоїться на столі, розгорнути його і нарізати на дві рівні частини.

Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто якомога тонше. Після розкочування руки змастити олією рослинною і розтягнути тісто. Чим тонше воно вийде, тим смачніша буде випічка.

Начинку розділити на дві частини. Одну частину розподілити рівномірно по окружності тіста. Потім згорнути тісто з начинкою рулетом.

Розкачати другу половину тіста і таким же чином приготувати другий рулет.

Приготувати деко, застелити його папером для випікання і викласти на папір два рулету з яблуками.

Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити в духовку віденський яблучний штрудель для випічки приблизно на півгодини. Штрудель буде готовий, коли тісто трохи підрум’яниться. Не пересушіть.

Готовий штрудель можна присипати цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: