Смачний імбирний квас – простий домашній рецепт

У спекотні літні дні квас просто незамінний. Існує багато різних рецептів цього напою. Пропонуємо вам приготувати на цей раз імбирний. Спробувавши його одного разу, ви забудете про інші варіанти. Він настільки смачний, що хочеться ще і ще. Жоден квас з магазину з ним не зрівняється. Тим більше, що приготувати його простіше простого. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Потрібні продукти

  • 20 гр імбиру
  • 1 лимон
  • цедра 1 лимона
  • 1/4 чайної ложки сухих дріжджів
  • 2 літри води
  • 200 гр цукрового піску
  • 30 гр родзинок

Покроковий рецепт приготування імбирного квасу

В першу чергу в окрему ємність вливаємо воду. Вона повинна бути кімнатної температури.

Потім додаємо цукровий пісок і повністю його розчиняємо.

Знімаємо цедру з половини лимона і вичавлюємо сік з цілого фрукта. Відправляємо підготовлені інгредієнти до цукрової воді.

Тепер очищаємо корінь імбиру і, використовуючи терку, натираємо його на дрібній фракції. Перекладаємо до решти інгредієнтів.

Додаємо дріжджі і добре все перемішуємо. Потім накриваємо марлею і в такому вигляді залишаємо на дві доби.

Після закінчення потрібного часу проціджуємо квас через сито і розливаємо по пляшках.

Потім в кожну з них потрібно додати по невеликій кількості родзинок.

Закриваємо пляшки кришками і залишаємо на 48 годин.

У холодильник їх потрібно перекласти тоді, коли пляшки стануть твердими і їх не можна буде стиснути.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: