Смачний крем для випічки! Не втрачає форму і не розповзається

Такий білковий крем стане справжнім помічником для вас, якщо ви любите творити з крему різні прикраси на свої десерти. Готується він просто, виходить його досить багато.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білки – 4 шт;
  • лимонна кислота – чверть ч.л;
  • цукор – стакан або трохи менше;
  • ванілін.

Всі вище перераховані продукти змішуємо і добре збиваємо міксером, потім ставимо ємність на водяну баню.

Продовжуємо збивати на водяній бані не менше, ніж протягом 15 хвилин. Звичайно, ви можете спробувати робити це віночком, але часу піде набагато довше і крем не буде таким еластичним і стійким.

Коли крем вже буде дуже густим і стане добре тримати форму і продовжувати збивати вам стане важче, це говорить про його готовність.

Знімаємо ємність з вогню і продовжуємо процес збивання ще 3 хвилини. Залишаємо крем охолоджуватись.

Якщо ви хочете отримати кольорові види крему, тоді ділите крем на частини і кожну змішуйте з різними харчовими барвниками. Можна додати аромати, благо сьогодні можна в магазинах купити не тільки ванілін, а й інші природні ароматизатори для десертів.

Зверніть увагу на етап відділення білка від жовтків: в білкової масі не повинно бути ні краплі жовтка, інакше крем може не вийти  або вам доведеться дуже довго з ним працювати, щоб він став густим і стійким.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: