Смачний “Лечо” з кабачків. Відмінна заготівля на зиму

Готується швидко і просто за нашим рецептом, а виходить такий “Лечо” дуже смачним. Зберігається при кімнатній температурі.

Складові:

  • Кабачки – 1,5 кг.
  • Томатний сік (терті помідори) – 500 мл.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 6 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. ложки.
  • Рослинна олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 40 мл.

Вихід 2 літрові банки.

Спосіб приготування:

1. Кабачки очистити від шкірки і нарізати брусочками. Якщо у Вас молоді кабачки, то шкірку можна не очищати. Солодкий болгарський перець нарізати невеликими шматочками або соломкою. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.

2. Помідори натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Має вийти 500 мл. густого томатного соку.

3. Всі підготовлені овочі перекласти в глибоку каструлю. Поставити на вогонь і після закипання варити 15 хвилин на повільному вогні. Кілька разів необхідно перемішати салат. За 3 хвилини до готовності додати сіль, цукор, рослинну олію і оцет 9%.

4. Готовий салат розкласти по чистим стерилізованим банкам і закрутити прокип’яченими кришками. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: