Смачний паштет з курячої печінки: чудовий результат

Сьогодні ми розповімо, як приготувати паштет з курячої печінки. Рецепт простий, готувати по ньому швидко, а результат дуже смачний. Ми рекомендуємо не готувати відразу багато, адже свіжий паштет завжди смачніше. Багато людей, які не люблять їсти печінку, змінюють свою думку про неї, коли пробують такий паштет.

За бажанням до нього можна додавати спеції для аромату, які тобі більше подобаються. Але і без них виходить смачно. Одразу попереджаємо, що для створення паштету потрібно мати в розпорядженні блендер. Через брак оного, можна скористатися м’ясорубкою, але тоді результат не буде рівномірно пастоподібним.

Необхідні інгредієнти

  • 500 г курячої печінки
  • 200 г вершків
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цибулі
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати смачний паштет з курячої печінки

Спершу потрібно злегка обполоснути печінку і осушити її сухими рушниками. Потім потрібно її нарізати невеликими шматочками. У цей момент у тебе є можливість прибрати всі жили і судини.

Після цього нарізаємо дрібно цибулю.

Далі ми розігріваємо сковорідку, наливаємо соняшникову олію і смажимо печінку кілька хвилин. Вона повинна добре прожаритися і підрум’янитися.

Коли печінка схопиться скоринкою, додаємо цибулю. Далі потрібно все посмажити ще 5 хвилин на сильному вогні.

Після цього вогонь зменшуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин до повної готовності. Періодично помішувати.

Тепер можна печінку посолити і поперчити, а також додати вершки. Потім тушкуємо м’ясо в вершках ще 5 хвилин. Вершки повинні трохи загуснути.

Перекладаємо зі сковороди всю їжу в чашу для блендера, а також додаємо 50 г вершкового масла. Перебиваємо гарненько, щоб отримати однорідну масу.

Готовий паштет перекладаємо в ту ємність, в якій ми будемо його зберігати.

Решта 50 г вершкового масла потрібно розтопити на водяній бані або мікрохвильовці. Рідким маслом заливаємо зверху паштет. І ставимо в холодильник на кілька годин.

Завдяки цьому верхній шар паштету НЕ буде окислюватися і чорніти. А смак це тільки покращить. Але якщо ти плануєш його з’їсти за день-два, то можна цей крок пропустити.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: