Смачний пісочний торт «Гори в снігу»: незвичайна випічка до чаю

Раптово захотілося чогось незвичайного і солодкого? Усім знайомий такий порив?

Тоді це знак, щоб приготувати смачний пісочний торт «Гори в снігу». Десерт готується дуже просто і досить швидко. Він виходить солодким і неймовірно смачним. Торт неймовірно красивий: оцініть ідею спочатку по фото! Знадобиться мінімум продуктів: а результат вражає уяву і змушує смакові рецептори працювати в посиленому режимі.

Необхідні продукти:

  • 180 грам вершкового масла або маргарину;
  • 2 яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 300 грам борошна;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1/3 чайної ложки солі.

Для крему

  • 500 грам сметани 20%;
  • 100 – 200 грам цукру;
  • шоколад для прикраси.

Як приготувати смачний пісочний торт «Гори в снігу»

Вершкове масло або маргарин (для випічки) кладемо в окрему миску. Воно не повинно бути занадто м’яким, тому краще брати відразу з холодильника.

До масла додаємо цукор і перетираємо інгредієнти до однорідності.

Потім туди ж вбиваємо два курячих яйця і все перемішуємо.

До отриманої суміші додаємо соду і гасимо оцтом або лимонним соком.

Всипаємо сіль і все знову перемішуємо.

Поступово в масляну суміш просіюємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і злегка липнутиме до рук.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.

Після чого тісто дістаємо з холодильника і катаємо з нього невеликі кульки: діаметром приблизно 10-15 міліметрів.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього отримані заготовки.

Кульки ставимо запікатися в духовку: при 200 градусах, на 10-15 хвилин. Треба стежити за тим, щоб випічка не пересохла.

Самі поки підготуємо крем. Сметану (у мене домашня сметана) змішуємо з цукровим піском.

Збиваємо все міксером, до повного розчинення цукру.

Збираємо торт. Спечене печиво опускаємо в сметанний крем і викладаємо на тарілку: в формі гори.

Зверху торт поливаємо кремом, що залишився.

Для прикраси десерт посипаємо тертим шоколадом і даємо йому просочитися в холодильнику хоча б 2 години, а краще – всю ніч. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: