Пиріг на сметані виходить дуже ніжним і м’яким. В якості начинки беріть будь-які ягоди, свіжі або заморожені, яблука, абрикоси або персики.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана – 1 стакан;
- борошно – 2 склянки;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 1 стакан;
- сіль – 1 г;
- олія рослинна – 0.5 склянки;
- розпушувач – 2 ч.л;
- крохмаль – 1 ст.л;
- ягоди за смаком – 400-500 г.
Яйця збиваємо з цукром, сіллю, ванільним цукром, добре збиваємо до стійкої піни. Тепер додаємо рослинну олію і сметану, перемішуємо. Борошно просіваємо і всипаємо в масу з розпушувачем.
Форму (діаметр 26 см) накриваємо пергаментом і змащуємо його вершковим маслом або маргарином. Викладаємо половину тіста, рівномірно розподіляємо по формі.
В якості начинки можна взяти заморожені або свіжі ягоди. Наприклад, смородину, малину, полуницю, яблука і т.д. Ягоди змішуємо з крохмалем і потім викладаємо на тісто.
Розподіляємо ягоди по тісту і виливаємо другу частину тіста, добре розподіляємо по поверхні. Зверху знову викладаємо ягоди, змішані з крохмалем.
Духовку розігріваємо до 180 – 200 градусів і випікаємо протягом 35 – 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.