Простий, але апетитний і смачний салат з буряка, чорносливу та волоських горіхів. Виходить корисна та оригінальна страва, яка відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними закусками.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- буряк відварений, 2 шт;
- яблука, 2 шт;
- часник, 3 зубчики;
- чорнослив, 100 г;
- ізюм, 50 г;
- горіхи будь-які, 50 г;
- натуральний йогурт, сметана чи майонез, сіль.
Процес приготування
Буряк відварюємо або запікаємо, тоді смак салату буде ідеальним, у ньому добре відчуватиметься природна солодкість буряків. Натираємо буряки на великій тертці.
Сухофрукти, якщо пересушені, запарюємо в окропі, потім віджимаємо і дрібно нарізаємо.
Яблука чистимо від шкірки і натираємо на великій тертці або дрібно січемо.
Горіхи дрібно рубаємо ножем.
Змішуємо всі продукти і заправляємо салат на свій смак натуральний йогуртом, сметаною або майонезом. За смаком солимо і подаємо до столу.
Горіхи беріть будь-які за смаком, волоські або арахіс, тільки дрібно їх не подрібнюйте, вони повинні відчуватися у страві та надавати їй певних ноток.
Яблука краще взяти кисло-солодкі, так зберігатиметься баланс солодких та кислих смаків, смакота буряків компенсується кислинкою яблука.
Ви в салат можете ще додати зелень та зелену цибулю.