Смачний торт Наполеон: чому я не знала про цей рецепт. Наполеон із кремом Дипломат

Коржі для торта готуються на воді з оцтом, виходять м’якими і швидко просочуються. А вершковий крем створює ніжні, повітряні прошарки, які роблять цей десерт просто розкішним.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г;
  • борошно, близько 300 г;
  • вода крижана, 120 г;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль дрібку;
  • оцет яблучний чи столовий, 1 ст.л.

Для приготування крему візьміть:

  • яйця, 3 шт.;
  • молоко, 750 мл;
  • борошно та крохмаль по 40 г;
  • цукор, 230 г;
  • ванілін;
  • масло вершкове, 50 г;
  • вершки жирні, 500 г.

Процес приготування

Борошно просіюємо і змішуємо із сіллю. Натираємо замерзле вершкове масло і перетворюємо масу на крихту.

У крижану воду вбиваємо яйце, вливаємо оцет, виливаємо рідину в борошно та вимішуємо тісто. Ділимо на 4 частини і кожну обертаємо плівкою, відправляємо в морозильну камеру на 1 годину.

Для крему змішуємо молоко, яйце, борошно, цукор, крохмаль, перебиваємо віночком до однорідності та варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Знімаємо крем з плити і додаємо вершкове масло, перемішуємо, поки не розчиниться і маса не стане гладкою і однорідною. Охолоджуємо.

Тісто розкачуємо в тонкі пласти, викладаємо на лист, застелений пергаментом, наколюємо виделкою.

Випікаємо при 190 градусах до золотистості.

Гарячі коржі рівняємо, обрізки також остуджуємо і перетворюємо на крихту.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, боки також обмазуємо та посипаємо торт крихтою.

Відправляємо у холодильник настоюватися на кілька годин.

Смачний торт Наполеон: чому я не знала про цей рецепт. Наполеон із кремом Дипломат

Якщо ви тортик робите на свято, ви можете прикрасити його на свій смак.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: