Коржі для торта готуються на воді з оцтом, виходять м’якими і швидко просочуються. А вершковий крем створює ніжні, повітряні прошарки, які роблять цей десерт просто розкішним.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 200 г;
- борошно, близько 300 г;
- вода крижана, 120 г;
- яйце, 1 шт;
- сіль дрібку;
- оцет яблучний чи столовий, 1 ст.л.
Для приготування крему візьміть:
- яйця, 3 шт.;
- молоко, 750 мл;
- борошно та крохмаль по 40 г;
- цукор, 230 г;
- ванілін;
- масло вершкове, 50 г;
- вершки жирні, 500 г.
Процес приготування
Борошно просіюємо і змішуємо із сіллю. Натираємо замерзле вершкове масло і перетворюємо масу на крихту.
У крижану воду вбиваємо яйце, вливаємо оцет, виливаємо рідину в борошно та вимішуємо тісто. Ділимо на 4 частини і кожну обертаємо плівкою, відправляємо в морозильну камеру на 1 годину.
Для крему змішуємо молоко, яйце, борошно, цукор, крохмаль, перебиваємо віночком до однорідності та варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Знімаємо крем з плити і додаємо вершкове масло, перемішуємо, поки не розчиниться і маса не стане гладкою і однорідною. Охолоджуємо.
Тісто розкачуємо в тонкі пласти, викладаємо на лист, застелений пергаментом, наколюємо виделкою.
Випікаємо при 190 градусах до золотистості.
Гарячі коржі рівняємо, обрізки також остуджуємо і перетворюємо на крихту.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, боки також обмазуємо та посипаємо торт крихтою.
Відправляємо у холодильник настоюватися на кілька годин.
Якщо ви тортик робите на свято, ви можете прикрасити його на свій смак.