Смачний ванільний бісквіт може стати відмінним доповненням до чаю або кави за сніданком.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 5 шт;
- олія кукурудзяна – 50 мл;
- цукрова пудра – 130 г;
- борошно – 150 г;
- сіль – 1/8 ч.л;
- какао – 1 ст.л;
- сік лимона – 1 ч.л;
- молоко – 70 мл;
- ванільний екстракт – половина ч.л.
Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і жовтки збиваємо. Потім додаємо цукор, ванілін, сіль і продовжуємо збивати. Вливаємо молоко і олію, збиваємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, перемішуємо до густої і однорідної маси.
Збиваємо білки до густого і стійкого стану, додаємо сік лимона і цукор, збиваємо до стійкої піни.
Ложками додаємо білки в жовткову масу і добре все перемішуємо до повної однорідності.
Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао.
Форму для випічки змащуємо олією і виливаємо по черзі біле і темне тісто – по 4 столових ложки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт 10 хвилин. У піддон налийте кип’яток і поставте його в духовку під формою з тістом, щоб вийшла водяна баня, при якій тісто ідеально підійде і вийде самий повітряний бісквіт.