Смачний ванільний бісквіт – сім’я його обожнює

Смачний ванільний бісквіт може стати відмінним доповненням до чаю або кави за сніданком.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • олія кукурудзяна – 50 мл;
  • цукрова пудра – 130 г;
  • борошно – 150 г;
  • сіль – 1/8 ч.л;
  • какао – 1 ст.л;
  • сік лимона – 1 ч.л;
  • молоко – 70 мл;
  • ванільний екстракт – половина ч.л.

Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і жовтки збиваємо. Потім додаємо цукор, ванілін, сіль і продовжуємо збивати. Вливаємо молоко і олію, збиваємо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, перемішуємо до густої і однорідної маси.

Збиваємо білки до густого і стійкого стану, додаємо сік лимона і цукор, збиваємо до стійкої піни.

Ложками додаємо білки в жовткову масу і добре все перемішуємо до повної однорідності.

Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао.

Форму для випічки змащуємо олією і виливаємо по черзі біле і темне тісто – по 4 столових ложки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт 10 хвилин. У піддон налийте кип’яток і поставте його в духовку під формою з тістом, щоб вийшла водяна баня, при якій тісто ідеально підійде і вийде самий повітряний бісквіт.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: