Смакота до чаю за 20 хвилин на сковороді! Бюджетна випічка на кефірі

Вергуни – це страва зі східнослов’янської кухні. Якщо ви хочете спробувати ароматний та знайомий з дитинства кондитерський виріб, значить варто спекти саме його. До того ж, у приготуванні немає чогось складного, всі продукти є в магазинах.

Інгредієнти для вергунів:

  • кефір – 200 г;сода – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 70 г;
  • борошно – 330 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • соняшникова олія – 100 мл.

Приготування вергунів:

Підігріваємо кефір до 30-40 градусів, щоб він був теплим, це важливо для рецепту.

В окремій мисці змішуємо кефір, яйце, звичайний цукор і ванільний і сіль.

На борошно висипаємо соду, ретельно перемішуємо сипкі інгредієнти. До борошна виливаємо яєчно-кефірну масу та формуємо тісто.

Тісто накриваємо рушником та залишаємо підніматися на 10 хвилин. Далі розділяємо тісто на дві частини, одну з яких розкачуємо в прямокутний коржик завтовшки 6-7 мм.

Нарізаємо пласт на ромби невеликого розміру. У центрі кожного ромбика робимо невеликий надріз, у нього запускаємо один із витягнутих країв.

Гріємо на сковороді олію, на середньому вогні обсмажуємо вергуни до золотистого кольору з кожного боку. Аналогічні дії робимо з другою частиною тіста.

Смакота до чаю за 20 хвилин на сковороді! Бюджетна випічка на кефірі

Таким чином ми отримуємо смачні вергуни, які відмінно підійдуть для перекусу або до чаю. Їх можна зробити солодшими якщо занурити в цукрову пудру або їсти з медом.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: