Смажені кабачки «Тещин язик» – закуска, яка всім подобається

Кабачок – один з найпопулярніших літніх овочів, хороші рецепти якого ніколи не бувають зайвими. В даному випадку пропонується приготувати апетитні рулетики під назвою «Тещин язик».

І незважаючи на простоту рецепта, страва виходить виключно смачною, підходить навіть для святкового столу.

Складові:

  • 2 середніх кабачка;
  • 4 невеликих помідори;
  • 200 г сиру твердого сорту;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 4 яйця;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 0,5 склянки майонезу;
  • свіжа зелень кропу;
  • 1 ч. л. солі;
  • рослинна олія рафінована.

Покроковий процес приготування

1. У кабачків зріжте плодоніжки, очистіть овочі (можете не чистити якщо любите зі шкіркою) і наріжте уздовж на тонкі пластини.

2. Пересипте кабачки сіллю і відставте на 15 хвилин в сторону.

3. Наріжте шматочками помідори, наріжте тонкими скибочками сир.

4. Розбийте і злегка збийте яйця.

5. Наріжте кріп.

6. Видавіть через прес часник.

7. Додайте зелень і часник в майонез.

8. Кожну пластинку кабачка умочіть в яйця, потім обваляйте в борошні.

Смажені кабачки «Тещин язик» - закуска, яка всім подобається

9. Обсмажте кабачки на добре розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору, приблизно по п’ять хвилин з кожного боку.

Смажені кабачки «Тещин язик» - закуска, яка всім подобається

10. Викладіть обсмажений кабачок на тарілку, змастіть майонезом, покладіть зверху томат і сир.

Смажені кабачки «Тещин язик» - закуска, яка всім подобається

11. Поверніть кабачок рулетиком, починаючи з того боку, де лежить помідор.

12. Закріпіть рулетик, щоб не розвернувся, зубочисткою.

13. Подайте закуску на стіл.

Для різноманітності рецепта можна брати не тільки кріп, а й іншу ароматну зелень, наприклад – базилік, кінзу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: