Смажимо мойву та кільку в папері, без запаху та бризок жиру по всій кухні

Смажити рибу в холодну пору року стає особливо трудомістким, запах довго не вивітрюється і при звичайному способі смаження бризки олії розлітаються по всій кухні. Вирішити проблему виявилося простіше простого: навіть при смаженні дрібної рибки, мойви, хамси та кільки, ніякого запаху не залишається. Досить укласти рибу спочатку в папір.

Продукти

  • 1 кілограм кільки (цей спосіб працює і на будь-якій іншій рибі),
  • соняшникова олія,
  • сіль,
  • перець,
  • трохи борошна

Як приготувати мойву та кільку в папері

Смажити будемо в щільному пергаментному папері.

Рибу попередньо чистимо, прибираємо все всередині та промиваємо.

Борошно змішуємо із сіллю та перцем, потім обвалюємо в ньому рибу.

Смажимо мойву та кільку в папері, без запаху та бризок жиру по всій кухні

Розстеляємо на робочій поверхні щільний пергаментний папір.

Змащуємо його олією і розкладаємо рибу навколо.

Рибу також проливаємо олією, потім акуратно запаковуємо папір під розмір сковороди.

Перекладаємо упаковану рибу на розігріту сковороду і просто смажимо, вже без олії.

Смажимо мойву та кільку в папері, без запаху та бризок жиру по всій кухні

Весь запах залишиться усередині.

У такий же спосіб готувати можна будь-яку рибу, у тому числі й червону. Смачного!

Смажимо мойву та кільку в папері, без запаху та бризок жиру по всій кухні

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: