М’який і повітряний, сметанний десерт готується дуже просто і швидко. Якщо у вас буде ще бажання і продукти, можна полити зверху розтопленим шоколадом або зварити помадку. А сам десерт ви можете зробити шоколадним – просто додавши всередину какао.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана, 500 г;
- яйця, 3 шт;
- крохмаль, 2 ст.л;
- цукор, 150 г;
- масло вершкове, 50 г;
- сік лимонний, 1 ч.л;
- желатин, 20 г;
- ванілін за бажанням і смаком.
Процес приготування десерту
Чим жирніше ви візьмете сметану, тим смачніше виходить цей десерт, за смаком, як пташине молоко.
У каструлі змішуємо яйце ціле і 2 жовтки, крохмаль (беріть кукурудзяний або будь-який), половину цукру від загальної маси.
Перемішуємо масу до однорідності і додаємо сметану і ванілін за смаком.
Перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь.
Варимо, постійно перемішуючи, до густого стану.
Висипаємо в крем желатин, перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
Порада: щоб крем не остигав грудками, постійно перемішуйте або просто накрийте плівкою.
Білки збиваємо з цукром і ставимо на водяну баню.
Перемішуємо до розчинення цукру, знімаємо з плити.
Збиваємо до густого і стійкого стану.
Змішуємо частинами білки і крем, мішаємо акуратно лопаткою, щоб не порушувати легкість.
Викладаємо масу в силіконову форму, розрівнюємо і відправляємо на кілька годин в холодильник.
За своїм смаком також можна використовувати різні наповнювачі. Я іноді додаю шматочки шоколаду, подрібнені горіхи, шматочки сухофруктів або фруктовий мармелад шматочками.