Це верх блаженства для любителів випічки, я анітрохи не перебільшую вони дійсно чудові на смак і з чарівним ароматом. Не буду стверджувати, що це всесвітньо споконвічні булочки сінабон, але скажу одне, за смаком вони мало відрізняються від тих які продаються в кафе.
Необхідні продукти:
Для тіста:
- Молоко – 300 мл.
- Дріжджі сухі – 7гр. (Або сирі 15 гр)
- Цукор – 100 гр.
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 80 гр.
- Борошно – 600 гр.
- Ванілін – 1 пачка
- Сіль – 1/3 ч.л.
Для начинки:
- Цукор – 70 гр.
- Кориця – 16-40 гр
Для крему:
- вершковий сир – 220 гр.
- вершкове масло – 60 гр.
- цукрова пудра – 70 гр.
Покроковий процес приготування:
Для початку приготуємо тісто для булочок. У велику миску вливаємо молоко, розбиваємо яйця, цукор, сіль, ванілін, м’яке вершкове масло.
Перемішуємо все до однорідності.
Відміряємо 600 грам борошна і додамо сухі дріжджі 7 грам перемішаємо, тепер додаємо просіяне борошно в 2 прийоми, насадкою тістомісильника замішуємо тісто. Тісто має при замісі відходити від стінок, якщо здасться рідкуватим можна додати ще борошна. Я додала ще ст.л. муки., тісто має повільно сповзати з тістоміса. Або замісити тісто руками.
Даємо тісту піднятися 1,5 години в теплому місці.
Тепер кладемо його на стіл, обминаємо.
У миску кладемо 70 грамів цукру, додаємо 40 грам кориці, можна додати менше, я не особлива любителька кориці, але в таких булочках вона мені не заважає, а навпаки дуже подобається. Перемішуємо.
Розкачуємо в пласт, посипаємо цукром з корицею.
Загортаємо рулет. Закріплюємо край.
Розрізаємо на булочки, ось такі булочки виходять.
Кладемо на деко на відстань один від одного, дамо постояти хвилин 5-10 і ставимо в духовку, випікаємо 30-35 хвилин.
Поки булочки випікаються приготуємо крем.
Кладемо м’яке вершкове масло 60 грам, сир 240 грам, цукрову пудру 70 грам і збиваємо міксером.
Гарячі булочки змащуємо кремом і залишаємо до повного охолодження.
Повітряні, пишні і такі ароматні, навіть кликати до чаю нікого не доведеться, всі самі зберуться на аромат з кухні.