Печінка виходить неймовірно смачною і ідеально підійде до обіду або вечері. Готується вона за простим рецептом в пікантному медовому маринаді і поєднується з абсолютно будь-яким гарніром.
Необхідні продукти
- куряча печінка – 500 гр
- соєвий соус – 2 ст.л
- мед – 1 ч.л
- крохмаль – 2 ст.л
- куряче яйце – 1 шт
- спеції хмелі-сунелі, сіль, перець
Покроковий процес приготування
Печінку промиваємо і кладемо в миску. Додаємо до неї мед (додавати не обов’язково), соєвий соус, трохи солі, чорного перцю і хмелі-сунелі.
Збовтуємо в мисці яйце і додаємо до печінки. Туди ж кладемо крохмаль і добре перемішуємо. У такому вигляді печінку залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Через відведений час печінку викладаємо на розпечену сковороду і обсмажуємо протягом 3 хвилин з двох сторін на середньому вогні. Потім накриваємо кришкою і тушимо страву ще 2 хвилини. Важливо! Не тримайте довго печінку на плиті, адже тоді вона стане дуже сухою.
Готову печінку перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Печінка виходить в легкій тоненькій плівці. Завдяки цьому вона залишається соковитою і має цікавий просто приголомшливий смак. Печінка довго зберігає соковитість і тому припаде до смаку кожному хто її спробуйте.