Соковита закуска з чудовим смаком: шампіньйони, запечені на мангалі

Шампіньйони, запечені на мангалі, рецепт приготування

Дивовижні шампіньйони, запечені на мангалі, складуть конкуренцію будь-якому м’ясному шашлику. У всякому разі, в нашій родині їх з’їдають швидше, ніж будь-які інші закуски, коли йдемо на пікнік.

Рецепт неймовірно простий, маринад готується всього з трьох інгредієнтів (а другий варіант взагалі тільки з майонезу), але робить страву неймовірно смачною. Саме завдяки соусу зі сметани, вершкового масла і часнику гриби виходять соковитими, ароматними і апетитними. Готувати можна як на шампурах, так і на решітці: вибирайте самі. У будь-якому випадку, на вугіллі вони пробудуть не більше 7 хвилин: так швидко готуються.

Склад продуктів

  • один кілограм шампіньйонів;
  • шість зубчиків часнику;
  • 100 мілілітрів сметани (з майонезом теж дуже смачно);
  • 100 грам вершкового масла;
  • приправи і сіль – за смаком.

Печериці, запечені на мангалі: як приготувати

Капелюшки печериць (разом з ніжками, якщо вони є) швидко промиваємо в холодній воді і перекладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу.

Самі поки приготуємо маринад. Вершкове масло треба буде розтопити будь-яким зручним методом і охолодити його до кімнатної температури.

Після цього додаємо в масло подрібнені зубчики часнику (пропущені через прес або натерті на дрібній тертці), солимо і перчимо його за смаком (можна додати улюблені спеції, для шашлику, наприклад).

Викладаємо туди ж жирну сметану (від 20%) та ретельно розмішуємо виделкою до однорідності.

Отриманим соусом поливаємо гриби в мисці, перемішуємо руками, щоб кожен капелюшок була покритий маринадом.

Посуд закриваємо кришкою або харчовою плівкою, прибираємо на дві години в холодильник, маринуватися.

Потім акуратно насаджуємо на шампур (боком) або викладаємо на решітку.

Обсмажуємо на вугіллі до готовності, кожні дві хвилини перевертаючи, щоб не підгоріли. Готуються печериці дуже швидко: не більше семи хвилин.

Порада. Якщо немає бажання возитися з приготуванням соусу, можна зробити ще простіше. Гриби скласти в миску, посолити, додати спеції за смаком і заправити майонезом. Перемішати і залишити мінімум на 30 хвилин.

Так, і ще один нюанс: щоб приготування зайняло менше часу, ми часто розрізаємо капелюшки навпіл.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: