Соковите манго з гарбуза: і 20 банок на зиму буде мало!

Всі ми часто купуємо в магазинах фрукти і ягоди у власному соку: вони смачні і бувають потрібні для випічки.

Але ж можна і заощадити: наприклад, зробити ананаси з кабачків – ми вже розповідали про такий спосіб раніше. Сьогодні ж хочу поділитися ще однією знахідкою: будемо готувати соковите манго з гарбуза. Виходить приголомшливий десерт, в якому смак гарбуза зовсім не відчувається. Уявляєте, дістаєте з баночок шматочки манго з цитрусовим ароматом – надзвичайно ароматна і смачна страва. Так, і в якості бонусу отримуєте апельсиново-лимонне доповнення до чаю. Як таке можливо, запитаєте ви? Так легко, якщо дочитати рецепт до кінця!

Необхідні інгредієнти:

  • 3 кілограми гарбуза (в чистому вигляді);
  • три апельсина;
  • один лимон;
  • 10 грам лимонної кислоти;
  • 600 грам цукрового піску.

Як приготувати соковите манго з гарбуза на зиму

Гарбуз необхідно очистити від шкірки, ложкою (або руками, як зручно) вийняти все насіння, нарізати його невеликими кубиками (дивіться на фото).

Всі апельсини промиваємо теплою водою, один апельсин і лимон обдаємо кип’ятком (на 30 секунд поміщаємо в воду). Ті фрукти, які облили кип’ятком, нарізаємо великими кубиками, разом з шкіркою.

Два інших апельсина очищаємо від шкірки і теж нарізаємо кубиками. Відправляємо все в тазик з гарбузом, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.

Все добре перемішуємо, закриваємо і залишаємо на столі на 3 години. Через цей час апельсини пустять сік, просочать своїм ароматом все.

Потім беремо сухі чисті баночки і наповнюємо їх гарбузом. Апельсини і лимони вибираємо, складаємо в окрему банку: ось вам і прекрасне доповнення до чаю.

Каструлю застеляємо рушником, ставимо баночки і стерилізуємо після закипання 30 хвилин.

Закатуємо і перевертаємо, укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Прибираємо на зберігання.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: