Соковиті домашні тюфтелі з ароматною підливою

Тюфтелі з м’яса і рису з соковитою і ароматною підливою, давно стали одним з найулюбленіших страв в будь-якій сім’ї. Пропонуємо спробувати приготувати їх за нашим рецептом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш асорті зі свинини і яловичини – 500 г;
  • рис сирої, круглий – 0.5 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль і перець, спеції за смаком.

Для приготування підливи потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.л;
  • сметана – 1 ст.л;
  • вода – 1.5 склянки;
  • томатна паста – 1 ст.л;
  • лавровий лист – 1 шт.

Покроковий процес приготування

Рис промиваємо, заливаємо водою (1 до 1) і варимо до напівготовності, охолодити і змішуємо з фаршем і натертою на тертці цибулиною, сіллю, перцем, яйцем.

Добре вимішуємо фарш, щоб тюфтелі стали більш ніжними, відбийте його пару раз об стіл. Формуємо тюфтелі, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Складаємо м’ясні кульки в каструлю.

Спочатку трохи обсмажуємо борошно до кремового кольору, змішуємо його з томатною пастою і додаємо воду, все ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Солимо і заливаємо тюфтелі. Коли вони закиплять, зменшуємо вогонь і тушимо під кришкою 10 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: