Соковиті печінкові котлетки. Тепер готую тільки так: ділюся рецептом

Котлети з печінки не завжди виходять соковитими та ніжними, іноді страва стає жорсткою та сухою. Щоб страви із печінки завжди були вдалими, рекомендую скористатися цим рецептом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • печінка свиняча, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • сало солоне, 100 г;
  • манна крупа, 3 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • часник, 3 зуб.;
  • олія соняшникова, 5 ст.л;
  • сіль, перець, ароматні трави та кріп.

Процес приготування

Печінку та сало подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Цибулю і часник можна просто натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера.

В масу вводимо яйце, манну крупу, перемішуємо до однорідності.

Соковиті печінкові котлетки. Тепер готую тільки так: ділюся рецептом

Залишаємо масу на 20 хвилин, щоб манна крупа набухла і стала м’якою.

Дуже смачно та оригінально виходить, якщо в такі котлети з печінки додати французькі чи італійські трави, кріп, вони надають печінці своєрідного аромату та присмаку. Якщо маса вийшла дуже густою, тоді введіть 1 – 2 ложки майонезу чи сметани.

Обсмажуємо котлети на невеликій кількості олії, викладаючи масу по столовій ложці. Смажимо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.

Соковиті печінкові котлетки. Тепер готую тільки так: ділюся рецептом

Якщо ви переживаєте, що котлетки не просмажилися всередині, складаємо їх у сковороду, вливаємо трохи кип’ятку, кладемо лавровий лист і тушкуємо під кришкою 2-3 хвилини.

Соковиті печінкові котлетки. Тепер готую тільки так: ділюся рецептом

Подаємо до різних гарнірів, з салатами і соусами.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: