Соковитий манго з гарбуза на зиму, та ще й корисно

Екзотичний смак манго з цілком звичайного гарбуза.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз – 3 кг;
  • лимон – 1 шт;
  • апельсин – 3 шт;
  • цукор – 600 г;
  • кислота лимонна – 10 г.

Гарбуз очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки. У цьому підготовленому вигляді у вас має бути 3 кг.

1 апельсин ріжемо кубиками разом з шкіркою і з 2 знімаємо шкірку і ріжемо кубиками. Лимон також ріжемо кубиками.

Змішуємо всі інгредієнти, додаємо цукор і лимонну кислоту, накриваємо кришкою і залишаємо на 3 години. Лимон виймаємо, складаємо в баночку і додаємо в чай.

Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.

У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і заливаємо водою. З моменту закипання, стерилізуємо 30 хвилин. Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Зберігаємо в будь-якому темному і прохолодному місці.

Цю заготовку можна їсти як десерт або додавати ароматні і щільні шматочки в здобу, креми, пироги, в морозиво та інші десерти. Якщо ви хочете, щоб гарбуз був м’якшим, час стерилізації збільшуємо на 10 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: