Солянка з ковбасою: простий рецепт смачної страви

На відміну від класичного рецепту, тут не обов’язково варити бульйон. Якщо взяти «багатий» набір копченостей, то суп вийде насиченим і дуже смачним. Можна (і навіть потрібно) змішати різні види копченостей і ковбасних виробів: ковбасу, сардельки, копчену або варено-копчену яловичину, шпик, язик, сосиски – всього потроху, щоб вийшло асорті. В іншому техніка приготування буде традиційною. Солянку заправимо томатною пастою, солоними огірочками (і розсолом), а також додамо маслини.

Необхідні продукти:

  • ковбаса, сардельки, копчене м’ясо, шпик, язик, сосиски, варено-копчена яловичина – 450 г
  • ріпчаста цибуля – 2 шт. (120 г)
  • морква – 1 шт. (70 г)
  • томатна паста – 1,5-2 ст. л.
  • лимон – 2 тонкі часточки
  • солоні огірки – 1 шт. (120 г)
  • огірковий розсіл – 50-100 мл
  • вода – приблизно 1 л
  • маслини – 1 жменя
  • сіль – 0,5 ч. л. або за смаком
  • лавровий лист – 1 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • зелень (кріп і петрушка) – 0,5 пучок.
  • соняшникова олія – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

1. У каструлі з товстим дном (або у великому сотейнику) розігріти пару ложок олії. Викласти цибулю, нарізану кубиком. Обсмажити недовго, буквально 1 хвилину, щоб цибуля злегка розм’якшилася. Далі додати моркву, терту на дрібній тертці. Продовжити обсмажувати ще 1-2 хвилини, поки овочі злегка підрум’яняться.

2. Відправити в каструлю копченості – асорті з різних видів ковбасних виробів і копченого м’яса, в складі обов’язково повинні бути сосиски, вони дадуть супу особливий ніжний смак і м’якість. Обсмажувати ще хвилин 5, до тих пір, поки копченості не підрум’яняться і не пустять власний жир (власне, з цієї причини не варто лити занадто багато олії при обсмажуванні цибулі та моркви).

3. Додати томатну пасту, перемішати і обсмажувати пару хвилин, помішуючи.

4. Солоні огірки нарізати кубиком, відправити в каструлю. Туди ж влити огірковий розсіл, проварити все разом пару хвилин.

5. Маслини (без кісточки) нарізати кільцями, а лимон – невеликими шматочками. Відправити їх в суп, додати лавровий лист.

6. Залити гарячою водою з чайника – кількість рідини вільно регулюється за смаком і залежно від того, наскільки густі ви любите супи. Довести до кипіння, посолити і поперчити за смаком. Додавати сіль потрібно обережно, так як у міру настоювання солянка ще проявить свій смак. Варити 10 хвилин. Під кінець додати трохи нарізаної зелені, зняти з вогню і дати настоятися під кришкою ще хвилин 10. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: