Солянка відноситься до одних з найбільш старовинних страв, які люблять багато за багатогранний смак. Навіть на святковому столі, вона буде доречна.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо на кістці (курка, свинина або яловичина) – 1.5 кг;
- вода – 2.5 л;
- сіль – половина ч.л;
- перловка – 1 ст.л;
- рис – 1 ст.л;
- гречка – 1 ст.л;
- цибуля – 1 шт;
- огірки мариновані – 2 шт;
- томатна паста – 1 ст.л;
- огірковий розсіл – 150 мл;
- олія рослинна – 2-3 ст.л;
- м’ясні нарізки – шинка, варена ковбаса, копчена ковбаса, 600 г;
- маслини – 10 шт;
- лимон для подачі.
Процес приготування
М’ясо беріть будь-яке і в будь-яких пропорціях, але в загальному – 1.5 кг.
Відварюємо м’ясо в першій воді, зливаємо і наливаємо чисту. Варимо 1.5 години. За 20 хвилин до готовності, всипаємо сіль.
Заливаємо кип’ятком перловку і залишаємо набухати. Промиваємо рис і гречку і всі крупи відправляємо до м’яса варитися.
Цибулю і огірки ріжемо дрібними кубиками.
Цибулю обсмажити на олії до напівпрозорості, додаємо огірки і смажимо до готовності, додаємо томатну пасту, все добре перемішуємо.
Наливаємо в сковороду розсіл і тушкуємо масу 2 хвилини і потім виливаємо її в суп.
М’ясні нарізки ріжемо соломкою і обсмажуємо 3 хвилини на сухій пательні і відразу додаємо в каструлю.
М’ясо виймаємо і охолоджуємо, відокремлюємо від кісток, ріжемо і додаємо в суп.
Сюди ж додаємо скибочки маслин, кріп, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
При подачі кладемо сметану і шматочки лимона.