Солянку готую тепер тільки так! Дякую зятю за рецепт

Рецепт солянки

Солянка відноситься до одних з найбільш старовинних страв, які люблять багато за багатогранний смак. Навіть на святковому столі, вона буде доречна.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо на кістці (курка, свинина або яловичина) – 1.5 кг;
  • вода – 2.5 л;
  • сіль – половина ч.л;
  • перловка – 1 ст.л;
  • рис – 1 ст.л;
  • гречка – 1 ст.л;
  • цибуля – 1 шт;
  • огірки мариновані – 2 шт;
  • томатна паста – 1 ст.л;
  • огірковий розсіл – 150 мл;
  • олія рослинна – 2-3 ст.л;
  • м’ясні нарізки – шинка, варена ковбаса, копчена ковбаса, 600 г;
  • маслини – 10 шт;
  • лимон для подачі.

Процес приготування

М’ясо беріть будь-яке і в будь-яких пропорціях, але в загальному – 1.5 кг.

Відварюємо м’ясо в першій воді, зливаємо і наливаємо чисту. Варимо 1.5 години. За 20 хвилин до готовності, всипаємо сіль.

Заливаємо кип’ятком перловку і залишаємо набухати. Промиваємо рис і гречку і всі крупи відправляємо до м’яса варитися.

Цибулю і огірки ріжемо дрібними кубиками.

Цибулю обсмажити на олії до напівпрозорості, додаємо огірки і смажимо до готовності, додаємо томатну пасту, все добре перемішуємо.

Наливаємо в сковороду розсіл і тушкуємо масу 2 хвилини і потім виливаємо її в суп.

М’ясні нарізки ріжемо соломкою і обсмажуємо 3 хвилини на сухій пательні і відразу додаємо в каструлю.

М’ясо виймаємо і охолоджуємо, відокремлюємо від кісток, ріжемо і додаємо в суп.

Сюди ж додаємо скибочки маслин, кріп, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

При подачі кладемо сметану і шматочки лимона.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: