Солоне сало за 5 хвилин: довірте роботу мультиварці!

Скільки способів засолювання сала ви знаєте? Думаю, що багато: і у мене їх в запасі теж кілька.

Але цей рецепт стоїть на першому місці: солоне сало, яке можна зробити всього за 5 хвилин. Мається на увазі, сам підготовчий процес: всю подальшу роботу довіримо мультиварці. Закуска виходить настільки смачною, що відмовитися неможливо. Сало красиве (ви тільки подивіться на фото), м’яке, ароматне – відразу слинки течуть.

Необхідні інгредієнти:

  • один кілограм свіжого сала;
  • дві столові ложки солі;
  • 40 грам часнику;
  • половина чайної ложки меленого чорного перцю;
  • одна чайна ложка червоного гострого перцю (меленого);
  • чотири лаврові листки;
  • третина чайної ложки суміші перців.

Як приготувати солоне сало за 5 хвилин в мультиварці

Свіже сало беріть будь-яке, але з прошарком, звичайно, буде набагато краще (у мене сьогодні грудинка): її потрібно розрізати на шматочки.

Порада. Сала можна взяти і більше, але в мою мультиварку входить саме ця кількість продукту.

Очищені зубчики часнику пропускаємо через прес. Часник перекладаємо в миску, додаємо в нього сіль, спеції. Все добре перемішуємо.

Кожен шматочок сала натираємо отриманою сумішшю з усіх боків.

Перекладаємо відразу в рукав для запікання, зверху розподіляємо лаврові листочки. Зав’язуємо пакет.

У чашу мультиварки наливаємо півтора літри води, даємо їй закипіти.

В кошик (для варіння на пару) кладемо рукав, закриваємо кришкою. Виставляємо режим для варіння на пару, на 1 годину. Через цей час, після відключення мультиварки, кришку не відкриваємо: сало має там повністю охолонути.

Остигле сало виймаємо з пакета, прибираємо в холодильник: мінімум на 12 годин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: