Солоні баклажани з морквою і часником

Спробуйте заготовити на зиму солоні баклажани з морквою, часником і невеликою кількістю свіжої петрушки по домашньому рецепту. Легка в приготуванні і апетитна закуска з баклажанів сподобається всім.

Необхідні інгредієнти

  • Баклажани (невеликого розміру) – 2 кг .;
  • Морква (краще велика, солодка) – 0,5 кг .;
  • Часник – 150-200 гр .;
  • Петрушка – невеликий пучок.

Для заливки:

  • Вода – 1 літр;
  • Сіль кухонна – 2 ст. ложки

Починаємо готувати баклажани з морквою і часником

І так, відібравши для приготування стиглі баклажани невеликого розміру, перше, що потрібно зробити – вимити їх.

Потім, відрізаємо у наших овочів плодоніжки і наколюємо їх вилочкою в декількох місцях. Це потрібно робити що б при варінні гіркота виходила.

Підготовлені таким чином баклажани необхідно відварити в злегка підсоленій воді, приблизно, 3 -5 хвилин. Пам’ятайте, вони не повинні бути перевареними.

Далі, відварені баклажани поміщаємо під вантаж.

Поки з них випливає непотрібна гірка рідина, ми можемо підготувати інші компоненти нашої домашньої заготовки.

Моркву почистимо і натремо на тертці, або на великій, або для корейської моркви. Часник, теж, очищаємо і, потім, подрібнюємо.

Пучок петрушки потрібно помити і дрібно нарізати. Тепер, потрібно начинити наші синенькі.

Для цього в кожному баклажані ми робимо надріз з боку віддаленої плодоніжки однак, не дорізаючи до кінця овоча. У кожен надріз кладемо трохи моркви, часничку і петрушки. А потім, перемотуйте баклажан ниткою, щоб начинка не висипалася.

Фаршировані овочами синенькі потрібно скласти в трьох літрову банку.

Потім, ми розчинимо у воді сіль, заливаємо баклажани розсолом і накриваємо капроновою кришкою.

Нашу заготовку, для початку бродіння залишаємо на три доби в теплі, а потім, для зберігання прибираємо в холодний погріб.

Подавати до столу, пікантні солоні баклажани з морквою потрібно, нарізавши їх часточками (попередньо видаливши з овочів нитки). Не зайвим буде полити закуску з синеньких соняшниковою олією і посипати кільцями цибулі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: