Соте з баклажанів: пікантне страва яка готується швидко і просто

Страва народилося у Франції. У перекладі з фр. «Соте» означає підстрибування. Який зв’язок?

Ні, господині не потрібно стрибати по кухні в процесі приготування. А ось продукти просто необхідно струшувати під час недовгого смаження. І ніяких вилок / ложок для розмішування / перевертання. Французи переконані, що таким чином максимально збережеться структура і соковитість овочів.

Соте з баклажанів не вимагає серйозних кулінарних навичок. Готується швидко і просто за нашим рецептом, а результат, як правило, перевершує всі очікування. У вас вийде апетитна, смачна овочева страва, яка з легкістю займе своє гідне місце серед улюблених. Соте з баклажанів – пікантна страва для домашнього обіду або святкового застілля. Соковиті баклажанчики, паприку, цибулю, моркву обсмажують окремо, заправляють часником і подають до столу. Вітамінна страва привертає увагу своєю насиченістю і багатим смаком.

Складові

  • Баклажани – 700 г
  • Перець солодкий – 600 г
  • Помідори – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 350 г
  • Часник – 15 г
  • Перець чилі червоний 1 шт
  • Сіль – 3,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Олія рослинна з оливковою – 40 мл
  • Паприка мелена – 2 ч.л.
  • Базилік сушений – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.
  • Кінза свіжа – 100 г

Соте з баклажанів, покроковий рецепт приготування

Нарізати баклажани великими шматочками і посипати трьома столовими ложками грубої солі. Залишити баклажани на 30 хвилин, щоб вони дали сік. Через 30 хвилин баклажани промити під проточною водою і віджати.

Розігріти на сковороді 3 ст.л олії і обсмажити цибулю нарізану півкільцями до золотистого кольору протягом 3-х хвилин на середньому вогні.

Додати сухий базилік, мелений коріандр, сіль 1/2 ст.л., мелену солодку паприку, цукор, перемішати і додати нарізаний на великі частини солодкий перець, ще раз перемішати і закрити кришкою, тушкувати 10 хвилин на слабкому вогні.

Додати баклажани, перемішати, закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.

Додати помідори і продовжувати тушкувати ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Додати дрібно нарізаний часник, гострий перець чилі і чорний мелений перець, перемішати і тушкувати ще 2 хвилини на слабкому вогні.

Вимкнути вогонь, посипати дрібно нарізаною свіжою кінзою і перемішати. Соте з баклажанів готове.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: