Соус песто в домашніх умовах – запашний і пікантний

Соус песто в домашніх умовах - рецепт приготування

Гордість італійська кухні – соус песто відмінно підійде в якості заправки для знаменитого салату «Капрезе» та інших страв зі свіжих овочів. Його можна додати в пасту і піцу або подати до м’яса, риби.

Інгредієнти:

  • Шпинат – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Волоські горіхи – 50 г.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Твердий сир – 30 г.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Пластівці чилі – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 1-2 ст. л.

Як приготувати соус песто:

1. Листя шпинату і петрушки викласти в миску, залити проточною водою, залишити на 10 хвилин.

2. Зелень промити, просушити, нарізати довільно керамічним ножем і викласти в чашу блендера.

3. Волоські горіхи прогріти в СВЧ печі 1 хвилину і викласти до зелені.

4. Додати очищений часник, влити лимонний сік і оливкову олію, збити масу до однорідності.

5. Змішати отриману масу з тертим твердим сиром і пластівцями чилі, відрегулювати соус по солі.

6. Розвести кип’яченою водою до бажаної консистенції. Перекласти в соусник, подати до столу. Зберігати соус в закритому посуді в холодильнику не більше 3 днів. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: